dokumentärer

Snart verkar det som att jag inte gör annat än att titta på dokumentärer på svtplay. Det är bara delvis sant. Så om det mot förmodan finns en liten lucka i allt plugg är de här stört värda att se.

 

Först är Världens Händelser om Vietnamkriget. Framförallt handlar det om julbombningarna 1972, finaste finaste Palme, Richard Nixon och hjärtskärande förkrossade mammor som förlorat sina barn. Alla avsnitt av Världens Händelser är helt fantastiska. Se!!

 

Andra är  Korrespondenternas avsnitt Kokainets väg där de har varit i Colombia, Mexiko och USA och intervjuat personer på koka-odlingarna och konsumenterna som ser sig som helt oskyldiga. Inte så svårt att gissa kanske, men Korrespondenterna är mitt bästa program av alla. Andra hemskt bra avsnitt är Den hackande motorn om Kina, Mobilen - vän och fiende, Matkrisen och Beska droppar.

 

För omväxlings skull är sista programmet från urplay! Haha. Skolfront äger och i Könsroller i skolan är Gudrun Schyman med och diskuterar stereotyper, ångestfyllda tjejer på gymnasiet och extra bidrag till skolorna om de har många killar. Andra bra program är Den likvärdiga skolan och Vad ska skolan lära ut? Kanske inte riktigt dokumentärer men de rockar ändå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0