bilbao del två, tisdag onsdag

Vi åkte buss till Gernika, tittade på den fina staden, berömda ekar och en oäkta Picasso.

Fortsatte till den fantastiska fiskebyn Leketio där vi åt bocadillos con tortilla de patatas allihopa. Skrattade på stranden, tog hopp-bilder och ville kunna komma ut till ön i bakgrunden.

Det var verkligen en av de finaste byar jag sett. Vi satt timma efter timma på ett café där alla gubbar hade basker. Drack te och kaffe för alla våra småmynt, pratade och pratade om sorgliga öden för folk man känner, hur man kan vara tillsammans i tre år och bestämde att vi måste måste åka hit igen i sommar.

På onsdagen tittade vi på baskiskt youtube-marathon, promenerade på en bro, blev förskräckta över automater som man kunde köpa levande maskar i (för att fiska med alltså) och tog foton i fotoautomater.

En av de bästa sakerna på hela resan var när vi åt lunch på Café Iruña, trerätters med vin för 130 kronor!! Så gott och fint och så himla bra gäng. Pratade hetsigt om sms-pussar, feminism, att bli journalist, lärare, vänner och framtidsplaner. Skålade för mycket och var högljudda turister. Alltså <3<3<3

Sen visade Gorkas pappa bilder på en liten Gorka som nyckelpiga, jordgubbe, pingvin, indian, prins osv. osv. Basker älskar att klä ut sig.


Kommentarer
Postat av: sonja

så himla söta bilder på mini-gorka!

2012-02-22 @ 18:11:23
URL: http://hands2holdudown.tumblr.com
Postat av: sara T

alltså!<3 att bli journalist<3, leketio<3

2012-02-22 @ 22:24:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0