om natten

Igår var det Filippas riktiga födelsedag! Först drack vi öl på Skånegatan med Julia Rufus & Astrid & sen åkte vi till Taket på Kulturhuset och dansade lite och träffade Helena som också var där och som jag inte träffat på jättelänge. Sen åkte jag hem till Morgan som stannat uppe och väntat på mig och spelat fifa <3<3<3

Förresten verkar det som att ni börjar tröttna lite på det här och det gör jag också i ärlighetens namn. Vi får väl se hur ofta jag orkar synas här i framtiden, antagligen lite mer sporadiskt än nu. Puss!


filippas överraskningsfest

Borde egentligen sova så himla mycket men så här såg det ut igår när vi hade överraskningsfest för Filippa som fyller arton på fredag!! Vi var hemma hos Rufus och väntade så himla länge på att hon skulle komma, hade tårtor och paket och var jättenervösa och fnissiga. 

 

Vi gömde oss i Rufus sovrum och när Filippa knackade på dörren tände vi ljusen och väntade på Rufus kodord. Svettades av nervositet. Filippa hade lite aningar om att vi var där haha men det var så himla bra ändå alltihop. 

Hon fick en longboard som vi har samlat ihop till! Plus knäskydd och sånt. Så himla bra, nu har både hon jag och Adler varsin så snart kan vi börja skejta! 

 

Resten av kvällen drack vi öl, lyssnade på Robyn och Euphoria och satt på Rufus fantastiska takterass med utsikt över Gamla Stan och Götgatan. Hade visst bara bilder på Sonja Filippa och Morgan men vi var fler, Julia Rufus Klara Klara Dina osv. Bra kväll bra vänner bra Filippa. 


biltur, drop coffee och fotboll

Ungefär så här var min söndag: tränade, träffade Morgan på Söder och köpte lunch på Aubergine bestående av filodegsknyten och hummus. På Nytorget stötte vi in i Moa och Felicia som jag inte träffat på länge och Moa som tagit körkort tog oss på en tur runt stan i hennes jeep haha. 

Jag & M satt i solen på Mariatorget sen och drack svindyrt kaffe, åkte hem till Sjöstan och lagade jättegod vego-pasta och tittade på fotboll med Mogges familj och en himla fin dag blev det. Fast Morgan åker till Boston om elva dagar och är borta i nästan sex veckor och jag saknar honom liksom lite redan. 

 

sara & benjamin

Cyklade hem till Sara igår kväll och drack te i hennes kök med henne & Benjamin och pratade om studenten & midsommar & högstadiet & Niotillfem & spanska och sånt och jag trivs så bra i deras sällskap. När klockan närmade sig halv två tog jag cykeln hem igen och Stockholm var så bisarrt öde och galnare än så var det nog inte.


midsommar

Hade en fantastiskt fin midsommar igår, tidigt på morgonen mötte jag upp Dina Morgan Filippa Julia Vera Asta och Fabian för att ta bussen en timma ut på Ekerö till Dinas mormor&morfars hus som stod tomt för dagen. 

Hade på mig nya skorna och hjärtiga strumpbyxor och tunga väskor. Vi var hemskt taggade.

 

Julia aka Lotta

Koncentrerat ätande <33 Vi åt jättefin lunch på deras uteplats som var som ett litet rum ute på tomten. Åh tomten! Vinbärsbuskar pioner syrener trädgårdsland allt allt allt det bästa hade de. 

Efter maten slog vi oss ner på gräset och lekte maffia och blev lite högstadie-nostalgiska. 

Så här fint var det inne i huset!

Vi spelade kubb och hängde på uteplatsen och blev fulla klockan två. Som de veklingar vi är drabbades alla av någon slags solsting och botemedlet blev tupplur, vatten och tabletter. 

Grillade som mästare, drack fin-öl och åt efterlängtad middag i uterummet. Så fina vänner. 

När det mörknade åt vi rabarberpaj och spelade galenpanna och ölspel och lyssnade på nittiotals-hits och blandade drinkar. Midsommar alltså <3<3<3 Min lätt bästa högtid. 

Och i morse tog vi bussen hem till stan och idag har jag mest läst, lyssnat på jättejättebra radioprogram och promenerat.

 

come on light the candle in this poor heart of mine

Hej bloggis du glöms bort lite när jag mest jobbar och sover för lite. Kattungarna har sprungit runt i vardagsrummet och jagats i snart en timma och de blir arga när man vill gosa och jag orkar inte känna efter trots allt som Ulla säger om att tillåta mig känna det jag känner och tänka jaha så här känner jag men jag orkar inte någon enda stans. Jag orkar inte bli förtvivlad och då kan jag väl likaväl skjuta upp det ett tag till och göda mitt självförakt. Nä nu blev det för jobbigt kletigt så jag säger hejdå lägger på locket och kanske går ut och promenerar eller cyklar eller vad som helst som gör mig andfådd så hjärtat slår och jag kan känna att jag lever skjut mig långsamt vad lökigt men jag lever lite tydligare efter varje uppförsbacke med cykeln på riktigt. Kattungarna kissar under fåtöljen nu. I morgon åker jag till Dinas landställe med lite vänner och firar midsommar och plåstrar sår och spelar kort och dricker vin för det blir aldrig mörkt (hur ofta skriver jag det i den här bloggen) och så kanske vi badar och skiter fullständigt i allt.  


and rent me a grand piano and put some flowers round my room

Började ju jobba igår på mamma och pappas kontor. Det går ut på att sitta framför datorn och uppdatera deras kontaktdatabas och lista ut adresser på returnerade brev. Inte jättekul men värt pengarna, man kan lyssna på radio samtidigt och vila ögonen på Morgan som sitter på andra sidan bordet när det blir för trist. (Kul syftningsfel)

Och i eftermiddags drack jag kaffe på Kaffe med Matilda som åker bort i morgon och annars är det väl inte så mycket mer. Hör av mig när jag har något vettigare att säga


hallonröda hasbeens

Idag cyklade jag till Konsum för att hämta ett paket innehållande ett par röda hasbeens. De är helt fantastiska och otroligt obekväma än så länge men det känns så överdådigt lyxigt varje gång jag köper nya oanvända saker, är van vid billig second hand. Som i och för sig äger men ni fattar. Hasbeens är dessutom så bra för de är tillverkade i naturmaterial och inget läskigt kemiskt onaturligt och så är de gjorda i Sverige under bra arbetsvillkor. Jippi!!


mårten&tina

Såhär gulliga var min storebror och hans fru när de hade gift dig. Annars har jag haft det bra i Skåne, sprang längs landsvägen imorse och landskapet var fantastiskt och kulligt och böljande och vi har bott på vandrarhem med alla syskonen.

I morgon börjar jag och Morgan jobba på min mamma&pappas företag, det blir bra fast man skulle ju gärna vara ledig hela sommaren.


spacemen

Igår eftermiddag satt jag Morgan Gabriel och Milton (Gorman Baronen och Timlon) på Kaffe, spelade backgammon och pratade om musik och portugisiska. Bra gäng

Efter att ha lagat världens bästa middag (kronärtskocka rödbetor brysselkål i ugn och kikärtsröra) träffade jag Sara och drack ännu än gång öl i Vitan med några vänner. Kommer aldrig bli tråkigt

Carl var där med Benjamin Adam och Erik.

Sen gick jag Sara Benjamin och Carl till Snotty och jag cyklade lite vingligt hem på natten.

Idag ska jag åka tåg till Österlen för min storebror gifter sig i morgon! Det ska bli jättefint och vi hörs igen på söndag. Ha en fin helg finisar


halva juni genom telefonen

Satt på Kaffe första juni som var en fredag och på kvällen dracks det öl och spelades piano hos mig med Morgan + grabbar

Åt middag med Dina Matilda Morgan <3

Jag äter så himla god mat, här en lunch hemma någon dag då vi inte hade lektioner. Hemmakokta kikärter är himmelskt.

Kokade rabarbersaft med vanilj på rabarber från trädgården. Det var första gången jag kokade saft men det var lätt och ofattbart gott.

Drack gratis öl en onsdag på en spelning och hängde på ett stängt Mosebacke.

Gick på Enskedespelets uppsättning av När det blåser på månen. Det är en amatörförening med 140 personer i ensemblen som ibland är på scen samtidigt, väldigt fint. Jag var med när jag gick i sjuan och vi spelade Peter Pan.

I söndags var jag i vitan med Moa Elina Felicia

Jag och Sonja köpte te och tittade på kläder (hon är så snygg)

Kronärtskockan och rädisorna och bästa Sara efter utspringet och utsikt från Långholmen.

Och så här blev mitt hår efter färgningen! Blev inte alls så blond som jag trodde haha men det här är nog min riktiga färg som jag inte haft på fyra år nu. Skönt att det röd-guldiga är borta i alla fall.

Juni har hittills varit fantastiskt och halva månaden är fortfarande kvar <3<3<3


jag levde lycklig här med dig och mina katter

Igår slutade jag tvåan och mina fina betyg ligger i ett kuvert i väskan och det är så ofattbart skönt att vara ledig från allt. Efter en lam avslutning gick vi hem till min kära pojkvän med några kompisar och Morgan klippte Miltons hår säkert över en decimeter, ni skulle sett!

När Södras treor sprang ut lyste solen och skolgården var fylld till bredden med plakat och vänner. Och Hans Ytterberg slängde syrener från lärarrummet <3

Jag Morgan Milton Gabriel Guido och Dina gick till v ä r l d e n s bästa mataffär Aubergine och köpte nygräddade filodegsknyten. Allvarligt talat skulle jag kunna spendera alla mina pengar där, de har ofattbart mycket frukt grönsaker nötter oliver bönor röror torkad frukt och glasburkar med okänt innehåll av turkiskt ursprung. Köpte världens största kronärtskocka, rädisor och sjukt goda nektariner <3<3<3 Blir typ tårögd. Sen åt vi på Nytorget och blev anfallna av gråsparvar.

Framåt kvällen var jag bjuden på Saras mottagning och de hade gjort så fint med mini-saror i maten, som för övrigt var himmelsk. Vi försökte tyda meddelanden skrivna i mössan och Sara hade en helt fantastisk klänning. Snart tar mina superlativ slut.

Vi blev fulla på gratis vin, lyssnade på fina tal, berättade om utbytesresan och våra fina spanjorer, hetsade upp oss över onödiga självpåkomna yrken, öppnade presenter och på övre bilden är Benjamin, Anton och Carl. Så himla himla bra mottagning var det.

Sen hamnade jag på Långholmen med kanske hälften av Södras tvåor och vi drack mer öl, hoppade från träd och hånglade till de bästa versionerna av Trubbel om och om igen.

Och så lyssnade vi på John Coltrane och hånglade i väntan på nattbussen hem och det blev aldrig helt mörkt. Så hemskt bra kväll.


por ir a contar tus lunares


Eftersom det är varmt och ljust nästan hela natten hängde jag med fina Elina Moa och Felicia i vitan igår och drack lite öl och uppdaterade om allt och lyssnade på Moas bil-historier efter att hon tagit körkort. Efter någon timma var vi helt ensamma i parken och när det blev för kallt tog jag min cykel hem. Och idag är jag ledig och i morgon får jag sommarlov kan ni tänka er!


ungefär vad jag ska göra i sommar

 

Köpa longboard med Filippa och Julia och skejta vareviga sommarkväll i stan. Och ta med longboarden till Gotland!

 

Åka till landet med Dina och alla bästa vänner på midsommar och stanna uppe hela ljusa natten

 

Krama ihjäl Morgan innan han åker till Boston i fem långa veckor för att gå musikkurs på ett college. Är hemskt glad för hans skull men lite nervös över hur det ska gå, har inte varit själv så länge sen jag var fjorton ju

 

Jobba tre veckor på mina föräldrars kontor, tilllsammans med Morgan turligt nog. Vi ska äta lunch tillsammans varje dag och stå framför varsin dator och knappra

 

Spela backgammon med vänner på fik på söder

 

Dricka massa öl och aldrig gå och lägga mig

 


Äta så mycket frukt och bär och jordgubbar och enorma sallader med sparris och jag planerar en vegansk månad i juli! Det blir spännande, jag kommer klara det bra tror jag, ser fram emot det så mycket men måste läsa på först

 

FYLLA ARTON åh äntligen tack gud att det inte är så lång tid kvar nu, 20e juli smäller det. Vi brukar vara på Gotland då men nu har jag tvingat familjen att vi ska vara hemma så jag slipper vara själv på en åker ungefär när jag blir vuxen, Mogge är bortrest då ju

 

Cykla till Sickla och bada i sjön med Morgan och ta med oss frukost

 

Titta på massa EM-fotboll

 

Läsa lika mycket som jag gjorde förra sommaren, liksom sträckläsa hela dagar och skriva i fina loggböcker

 

Ha på mig fina bekväma sommarkläder och få solblekt hår och kanske lite fler fräknar

 

Vara på Gotland i två veckor i juli och plock röda vinbär i timmar och mest gå runt i trädgården och lyssna på radio och äta körsbär vinbär smultron krusbär morötter från landet

 

Se klart tredje fjärde femte säsongerna av The Wire

 

Göra utflykter med Morgan och kompisar till fina ställen i Stockholm som Rosenhill Rosendahl och Ulriksdal

 

Ta med Dina till Gotland och läsa högt på kvällarna innan vi somnar på loftet

 

Läsa all Tranströmer vi har hemma

 

Skriva massa dagbok

 

Titta på svtplay och lyssna på alla SR-program jag inte hunnit lyssna på. Typ P3 Dokumentär, Matens pris, Filosofiska rummet, P1 Dokumentär, Medierna, Konflikt, Tendens osv.

 

Det kommer bli fint trots att jag blir lämnad ensam i fem veckor. Men jag ser fram emot det och jag tror det är viktigt och lärorikt och så att vara lite självständig. Puss!


every sensible child will know what this means

Inget är kontrollerbart och paniken trycker trycker trycker och jag vill blunda bort nätterna helgerna loven och slippa känna försöka inte våga åh helvete. Vill ha vinter och slippa veta känna vad man går miste om. Är så sorglig. Klär upp mig och sminkar mig och har åt helvete höga förhoppningar förväntningar för saker som aldrig inträffar och jag hulkar i hans famn för livet är ändå så jävla konstigt och så djupt oförståbart. Glöm det här.


om man leker med elden...

Jag är hemskt förkyld men här är lite bilder från igår. På eftermiddagen satt jag i vitan med Sonja och drack rabarbersaft och lapade sol.

Senare på kvällen träffade jag Morgan Ville Guido Gabriel och vi hamnade på något sätt på en helt bisarr musiktävling under Slussen-rondellen med gratis inträde och vi fick gratis öl hur mycket vi ville! Har aldrig känt oss så bortskämda och bordet fylldes snabbt av tomflaskor.

Sen satte vi oss med utsikt över Slussen och vandrade vidare till ett stängt Mosebacke där man kunde ta gratis öl ur kranarna i utebaren haha. Fan vad vi rullade, drack bara gratis öl en hel kväll. Och vid halv tolv var det inte ens helt mörkt.


jeanskjol skjorta halsband

Kolla! Jag har ny jeanskjol som är omöjlig att cykla i och en ny fast begagnad skjorta som är hemskt fin. Och ett päron i ena handen och halsbandet lite på snedden ser jag nu.

Annars kokade jag rabarbersaft med vanilj i morse, DÖR vad gott det blev, och lätt var det också. Vill bjuda alla mina vänner. Och annars håller jag på att bli förkyld med det vägrar jag så jag stack ut och sprang ändå och sen var jag med Sonja i vitan men det får ni kanske se i morgon istället! Hejdå

 

Och JUSTE, idag är sista gången ni ser mig med långt brunt hår för imorgon färgar jag tillbaka till min vanliga färg vilket är blont/mörkblont. Det blir spännande! Har haft brunt sen hösten i nian vilket är 2.5 år och innan det hade jag nästan vitt så jag vet inte hur jag ser ut på riktigt liksom. Så det är på tiden, trots att jag hellre är brunett men jag orkar verkligen inte fortsätta färga hela tiden. Nu vet ni! Visar resultatet imorgon ;-)


and when the train goes by it's such a sad sound

Kan inte kontrollera eller hindra någonting och rymmer ut till syrener och träd och gråter gråter gråter bland lindar stigar och människor med hundar till jag inte ser och vill skrika till hela världen högst upp från kullen AND WHO HEARS WHEN ANIMALS CRY och hjärtat slår snart i takt med mina kattungars pickpickpickpick. Vill inte att det ska se ut så här vill inte att så många djur ska dödas för att människor ska äta chicken nuggets vill inte vara en del VILL INTE VILL INTE VILL INTE. (Det värsta är när folk skrattar åt engagemang) Rymmer till kattungarna som kanske är de enda som kan trösta och på vägen hem biter jag så jävla hårt i tungan för att inte allt ska brista och det SNURRAR I VARJE HÖRNA ÖVERALLT och jag tänker att snart isolerar jag mig för att slippa se allt kött som äts och alla kläder som säljs och köps i överflöd utan eftertanke och alla nybyggda shoppingcenter. SHOPPINGCENTER. och det här kommer jag ingen vart med okonstruktivt aggressivt och jag börja gråta över min systers nyköpta skor tillverkade i Taiwan.


analogt, april maj sista delen

Mitt rum, Greta i spiraltrappan till Södras fjärde våning, påsk på Gotland med familjen, Morgan under körsbärsträd och i trapphus efter hemmafest och med Guido utanför skolan en fredag och matandes kor på Gotland. Det här var sista delen analogt för den här gången! Har redan börjat på nya rullen :))

 

Gråter förresten blod tillsammans med alla Sveriges tjejer över att Ludvig gjort slut med Sandra. Orkar inte att livet kan vara så elakt ibland.


si j'étais un arbre

Hade en så bra kväll igår med Dina Matilda och Morgan. Vi lagade mat, satt på köksgolvet och pratade, gosade med kattungarna, spelade galenpanna och lyssnade på mello-skivan. Finaste kompisar. Sen kollade jag och Morgan på The Wire innan vi gick och la oss och jag vill vara med honom alltid.


fredag

Köpte ett så hemskt fint halsband igår! Och Morgan kollade på ryggsäckar och det var vidrigt väder.

Sen dracks det öl med Morgan Milton Gabriel Guido och Kalle och spelades piano i mitt vardagsrum.

RSS 2.0