analogt mars, paris och rom

Fikade med Dina på Lilla cafét i början av mars.

Den fjortonde åkte jag och Morgan till bästa Paris för andra året i rad . För att fira våra tre år tillsammans och för att vi nog inte kommer kunna resa tillsammans någon annan gång i år.

Träden hade inga löv än men det var varmt och vi promenerade och fikade och drack mojitos och öl på Ave Maria och nu känns det som vi känner den staden på riktigt. Åh det var fint.

Fem dagar efter  att jag kommit hem åkte jag och mamma till Rom, det var en del av min födelsedagspresent. En himla bra stad är det med ofattbart gamla delar och jättegoda kronärtskockor.


maj genom telefonen

Det har känts som en lång månad, har gjort himla mycket i alla fall. Pluggat på kaffe och min katt fick kattungar. Synd att jag inte kan göra sådär så flera bilder hamnar bredvid varandra :(

Skrev mitt livs sista latinprov med en fin klass och firade min och Morgans treårsdag på Sardin.

Har hängt med Morgan och Guido stup i kvarten och varit på jazzcafé

Dina fyllde år och det blev sommar och så himla fina träd. Har promenerat i princip varje kväll i Enskede för att titta på syrener och hägg och kastanjeblom.

Var på Gotland med Morgan och hans familj. Bästa bästa bästa

Var i vitan första kvällen för i år och hängde ännu mer med de där killarna.

Ännu mer träd och lite melodifestival. Lite så har det sett ut och jag har mått hemskt bra mestadels.


analogt februari, bilbao osv

Hämtade ut tredje rullen tagen med min analoga Konica C35 och har lärt mig två saker: använd bara film med ISO 200 eftersom jag nästan alltid fotar utomhus och nu blev bilderna överexponerade, samt eh lära mig uppskatta avstånd bättre... Haha. Men med tanke på att kameran kostade tjugofem kronor är bilderna fina.

Hela gänget i Bilbao <333 Fast här på utflykt till San Sebastián. Jag ser ut som Hagrid.

Gorka! Saknar honom ibland alltså, synd att han suger på att svara på mail. Bilbao-resan var sjukt himla bra.

 

Hemma hos Alice.

Tre pojkar i lite för mycket sol. Förutom Bilbao så sög februari, hemska jävla månad.


katterna

Jag blir helt gråtfärdig av Steffe och Fluff,  jag längtar verkligen efter dem hela tiden och vill mest bara vara hemma och gosa med dem och titta på när de trillar. De kan gå nu men väldigt darrigt och vingligt och det bästa är när de sover på mitt bröst  när jag ligger ner på golvet ÅH varför måste de blir stora sen.


mello, kuknäs och brännässlor

Igår hade Filippa mello-häng och vi gav poäng och räknade i tabeller och jämförde star quality. Det var helt sjukt spännande som ni ser

Så här glada blev vi varje gång Sverige fick tolvor.

Sedan begav vi oss till Kaknästornet för att dansa på Kuknäs, en klubb som ligger gömd i skogen. Vi lyssnade på Euphoria från Filippas dörr tills vi var framme ungefär.

På väg dit lyckades jag på lite vingliga fumliga ben trilla i ett dike med brännässlor. Jag hade tunna strumpbyxor och fick röda buckliga utslag över hela båda benen. Det var dumt men vi kunde dansa bland tallarna och stenarna ändå.

Plötsligt var det ljust som på eftermiddagen och vid fyratiden tog vi oss hem till Filippa för att sova. Sommaren äger så mycket.


mariatorget, st.paulsgatan, ängbyplan

Efter min sista lektion träffade jag Filippa Matilda Julia Klara och satt i solen på Mariatorget. Köpte ett par så fina svarta jeansshorts också, ni får se någon dag! Dina och Rufus kom förbi också, ingen av dem fångade jag på bild desvärre.

Hängde på Morgans balkong sen med honom Guido och Milton, pratade om kryssningar och Berklee och det var otroligt varmt.

På kvällen hade Helena trädgårdshäng och vi drack öl med vänner från Södra.

Pratade om longboards med Denise, blir bara mer och mer taggad på att köpa en!!

Ännu lite senare träffade jag ett gäng fulla killar på St.Paulsgatan. De hade hängt i vitan och spelat trumpet på skolgården, musikare har lite svårt att gå från skolan ni vet. Och i morse åt jag Morgan och Guido frukost på balkongen. Så mysigt fint bra dygn.


i vitan

Igår var årets första kväll i vitan!! Haha åh vitan. Drack fläder- och ingefärsdricka med Morgan och Filippa och det var ljust till efter tio. Fin onsdagskväll trots att vi är omyndiga fattiga och ganska talanglösa.


idag lämnar jag in min sista uppsats i sammhälle b<3<3<3<3


Bilderna är från fem olika dagar, varför ser jag alltid precis likadan ut?? Svart tröja utsläppt hår lugg och glasögon. Kul!

Förresten blev jag precis klar med min åttasidiga samhällsuppsats om köttkonsumtionen i Sverige och Indien och jag D Ö R vad skönt det är. Nu har jag bara ett svenskatal kvar innan sommarlovet och det är helt obegripligt. Som vi har kämpat hörni!


like an over sized bambi

Träffade Filippa och Julia idag och bestämde att vi köper varsin longboard på blocket och så lär vi oss skejta i sommar! Dör peppdöden och tänker bara kolla på learn how to longboard-filmer nu. Så nu vet ni vad jag kommer göra varenda sommarkväll! Om någon av er råkar ha en longboard som ni inte använder så lånar/hyr/köper jag den hemskt gärna!! Den kan vara hur ful och dålig som helst, behöver mest bara något att börja på!


de camino a la vereda

Ni kanske har tröttnat på bilder på Morgan, Gotland och kattungar. Men det har inte jag!! Så här kommer de sista bilderna från den där fina ön.

Världens minsta stuga utan värme och vatten inomhus men med Morgans familj som är kanske världens bästa. Blir helt varmt i hjärtelihjärtat av att tänka på att jag liksom är en del av dem nu.

ÅH blir helt sprittig i kroppen av den där killen och tillsammans med alla äppelträd utanför mitt köksfönster som blommar blir det nästan för mycket. Snart är det överbelastning i hjärtetrakten och kattungarna gör det ju inte lättare. Kanske är fånig men finns det  n å g o t  bättre i hela vida världen än maj?


m

Vi sover i samma bäddsoffa, promenerar i fula gympaskor på biltomma vägar, skrattar åt kossorna, masserar varandras axlar och jag älskar honom tills hjärtat brister.


vad vi gör på gotland

Så här ser min familjs hus ut på Gotland och vi har världens bästa trädgård med körsbärsträd, äppelträd, päronträd, krusbärsbuskar, vinbärsbuskar och hallon. Och en fiskdam där till höger om glashuset.

Igår planterade vi potatis och morötter och broccoli och gosade med kattungarna som är vindögda och nästan kan gå nu. Känner mig som en äkta lantis.

På kvällen skjutsade mamma mig till Morgans familjs stuga på allra södraste Gotland och här ska jag bo i några dagar med dem. Vi klappar kor,promenerar, äter frukost i solen, sover på bäddsoffa och undrar varför man inte alltid bor på landet.


gotland med morgan

I morgon åker jag till Gotland med Morgan och hans familj för att bo i deras stuga bland tallarna framför kohagen tills på söndag. Jag tänker att vi ska läsa spela fotboll cykla äta fina frukostar vara i trädgården hela dagarna och spela bluffstopp. Och plugga alldeles för mycket. Och så ska jag titta förbi hos min egen familj en sväng för de är också på Gotland. Så får jag gosa med kattungar som lär sig gå nu!!! ÅH grämer mig så mycket över att de är där utan mig så jag inte får se dem.

 

Förresten finns jag på twitter nu också, klarahjorth heter jag! Puss på er ha en himla himla fin långhelg


dina malvina


I morgon fyller Dina arton och åh det är svindlande alltihop och så långt ifrån hur vi trodde att artonårsdagen skulle bli. Jag har henne så kär och hon lyssnar så bra över alla våra koppar te och hon har så trygga ögon och vi kan hålla armkrok till kiosken när hon ska köpa glass och jag får träffa alla hennes mostrar och kusiner och de är precis så varma som hon är och vi planerar hur sommarnätterna ska bli tillsammans. Och ÅH när vi dansade hela nyårsnatten i Morgans kök och när vi hade klasspicknick i nian och springtävlingar en juninatt och när vi gick i sjuan tillsammans och när hon möter mig vid bussen när jag knappt orkar. Bäst i hela världen är hon nog.


maj maj maj maj maj varför är du inte för alltid

Mogge fotade mig när vi åt frukost.

Allt är prunkande grönt och för varje dag när jag cyklar från Enskede in till stan blir träden bladigare och bladigare (inte ett riktigt ord men ja) och jag kan inte riktigt sitta still och Lindeparken får mig nästan att gråta för att det är så fint med höga almar och vitsippor som täcker kullarna. Nu vill jag bara att mina kattungar ska komma hem, min familj tog med sig dem när de åkte till Gotland och jag längtar så mycket efter dem.

Igår förstod jag ingenting och det mesta som kändes var hopplöshet men jag träffade Filippa Matilda och Julia och drack trefemmor på Montelius med utsikt över hela Stockholm nästan och det var nog lite för kallt men det fick mig lugn ändå. Några bilder på dem fick jag inte men ni lär veta hur de ser ut vid det här laget.

Hejdå nu ska jag plugga i min trädgård och låtsas att världen är oändlig och att jag kan klara allt. Och det är ju så oändligt tusen många gånger bättre att känna sånt man inte förstår än att inte känna alls bara den där likgiltigheten. Ja typ så.


en fredag

Promenerade med Morgan på Montelius igår kväll och det var gråa moln men fint Stockholm och min bästa vän.

Sen träffade vi Guido och drack kaffe i Morgans kök (som har mintgröna väggar!) och pratade resten av kvällen och de där två är himla bra.


sardin

Och vi som hade tänkt att vi skulle kunna vara med varandra hela dagen då vi nästan var lediga stoppades av nationella prov i engelska och föreläsning. Så vi fick snällt byta planer och då vädret inte tillät att dricka mangojuice i vitan heller så fikade vi först på Gildas. Träden i björnsan såg helt somriga ut.

Sen gick vi till Sardin som ligger vägg i vägg med Gildas och åt spansk mat och drack sangria och öl.

Det är kanske världens minsta restaurang med några få bord som jämt är fulla. Himla mysigt i alla fall.

När vi promenerade hem regnade det och vi åkte båten från Sofia till Sjöstaden.

Och så gosade vi med kattungarna som öppnat ögonen!! ÅH kolla tassarna liksom, man vill gråta för att de är så fina. Sen somnade vi och i morse tittade vi på The Wire och så var det med det mini-firandet av tre år tillsammans.


treårsdagen

Och idag har jag och Morgan varit tillsammans i tre år som kanske egentligen mer är tre och ett halvt år och både så ogreppbart och samtidigt självklart. Jag vill äta frukost med honom varje dag, äcklas lite av hur mycket smör han har på mackan och dricka upp hans juice när han inte ser. Varje dag tåpussas under bordet, lyssna på hans spellistor med Charlie Parker och Monica Zetterlund och på söndagar Satir i P1. Och jag vill iklädd i mina pyjamasbyxor sitta i hans knä och spela piano i mitt vardagsrum för han är så tålmodig och säger att jag är duktig och väntar tills jag hittar ackorden. Och jag vill promenera med honom i Sjöstaden där det förr fanns pilträd och vi tittar på vattnet och han säger att vatten är så fint och vi pratar om sånt som sedan glöms och jag kan smyga in handen på hans rygg under hans jeansjacka och bara vara kär ett tag. Och så promenerar vi i Enskede och tittar på träden och jag säger där bodde min barndomsbästis och han bryr sig egentligen inte alls men säger jaha och han har sin luvtröja och han rymmer allt som gör mig lycklig.

 


om att helst inte vilja öppna ögonen

Och så var det det där med kött igen. (Undrar hur många som slutade läsa redan där...) Köttätandet har för mig blivit mer än bara just att äta kroppsdelar, det är på något sätt ett symtom för så mycket. För ignoransen, bekvämligheten, för jag-bryr-mig-inte och jag-orkar-inte. Och förutom de vanliga argumenten om djurens rätt, miljön, svälten så är köttindustrin anledningen till bland annat de senaste två pandemierna, fågelsjukan och svininfluensan och dessutom många av de vanliga influensor vi har. De har uppkommit på grund av undermålig djurhantering och har spridits från fåglar respektive grisar till människor. För att inte tala om all antibiotika människor får i sig genom köttet som kan göra oss resistenta mot penicillin och mediciner. Allt för att djuren fick antibiotika i enorma mängder så att de inte skulle bli sjuka, inte för att de var sjuka. Så man kunde producera mer och snabbare.

Kött är jättegott, jag vet. Och det är så skönt att fortsätta blunda och inte veta om hur de petar ut ögonen på levande kycklingar, kissar på dem eller klipper av näbbarna. Vissa dagar önskar jag att jag inte visste hur korna ibland blir tömda på blod levande, eller hur allt fågelbajs blandas med djuren i de stora "tvätt"-bassängerna fåglarna stoppas ned i när de dödats. Men jag skulle inte stå ut med att handla på ett sätt som jag vet är så djupt fel. Jag tror inte att jag kommer rädda världen med min vegetarianism, men jag tänker att jag gör den i alla fall inte värre. Och ni som suckar åh-kan-hon-sluta-och-låta-mig-välja-själv, tänk efter och välj själva.

 

PS. Om alla var veganer skulle vi utan problem kunna leva trettio (30!) miljarder människor på jorden utan att använda fossila bränslen, med den användning av jordbruksmark som vi har idag. Tänk er!


steffe och fluff 2

De är så darriga tjocka gosiga pipiga och har så små öron.


steffe och fluff

Okej instagram tar över den här lilla bloggen, ska bättra mig. I alla fall.

Hade superhåltimma idag och satt på kaffe i över en timma och skrev dagbok. Himla värt. Annars skriver jag nationella prov och gosar mest med kattungarna när jag inte pluggar latin. Silent leges inter arma, ni vet. Kattungarna heter Steffe och Fluff (inte mina påhitt) och är fem dagar gamla, har inte öppnat ögonen och piper så himla högt och är så lena och mjuka och har så tjocka magar och svaga ben. Om jag hade fått döpa dem skulle de heta Gullis och Gosis, eller Pussis och Bästis, eller Kattis och Mjukis. De är nästan det bästa som hänt mig.


i love you more than being seventeen


och första maj

Och solen går ju aldrig ner och det känns som söndag fast det är tisdag och jag har ätit både frukost lunch och middag i min trädgård och med dörren vidöppen lyssnat på kubansk musik på högsta volym och vågat vara lycklig. Jag känner mig som alla superlativ jag kan och efter en så viktig natt utan luft i lungorna följer en förmiddag av konstant kramande och tillhörighet. Och inatt kommer jag helt säkert inte kunna sova för min familj kommer hem och med sig har de två kattungar. Som är våra, jag kommer inte kunna gå till skolan på flera veckor nu.


sista april

Igår åkte jag och Morgan till Kungsan för att titta på körsbärsträden. Vi var inte ensamma där direkt men det var fint, varför finns det inte på fler ställen i stan??

Guido kom förbi och vi promenerade till nytan och träffade Gabriel. Har längtat så mycket efter att bara kunna sitta i solen.

På kvällen kom lite vänner hem till mig och åt middag och sen gav vi oss iväg till andra sidan stan.

För att hänga i kök, spela galenpanna, vissla som robotar och hångla på balkongen. Det var den Valborgskvällen.


RSS 2.0