analogt sista halvan mars lite april


Slutade inte gråta på fest riktigt än, hade några storslagna gråtkvällar till, vet inte hur jag ska prata om det utan att skoja riktigt. Här är Moa och Tara.


Hedda & Olof


Sovande Ahmet. Här någonstans vände det och jag började ha roligt och vara glad på riktigt. Kanske i takt med våren


Fina kvällar. På baba med Moa, med Frida och vin på mitt rum, på studentskivor och gayklubbar och födelsedagsfester och fotbollskvällar på Charlies och Biljarden och dunkande huvuden i skolan men lite gladare sinnen hela tiden. Tjoho länge leve våren länge leve kompisar och sms och att försova sig och fylla och  The Knife

marken gror och går i knopp runtom min sysslolösa kropp

 
1. jag tänker att det luktar fjällsemester och diskmedel hemma hos dig. linoliumgolv som buktar i skarvarna eller något ännu värre. ikeaplast tjugominutersrast sopnedkast. nåt sånt tänker jag mig. fast nu tänker jag hur fin jag tror att din nacke är och det gör inget då. suck. nacke - världens mest uttjatade kroppsdel i romantiska sammanhang. efter ögon. och läppar. och händer kanske. världens fjärde mest uttjatade kroppsdel i romantiska sammanhang. men jag tänker mig hur len den är och då gör det inget igen.
 
2. en gång skulle jag och Hanna cykla vilse med mening på gotland. vi hittade tillbaka precis. och första gången vi var i vårt hus på vinden låg det döda flugor som en matta på fönsterbrädena och spindelväv som laserstrålar genom rummet ni vet. jaja. jag var liten och rockade rockring med henne och vi hade cirkus för alla som inte ville titta. vi längtade nog bort ändå för när solen gick ner packade vi konsumpapperskassar med äpplen och kakor och gosedjur och filtar och kalle anka och la oss på gräsmattan med dockvagnen och Stora Nallen och Gamla Nallen och tittade på äppelträden och läste högt. hon fyllde femton igår och för åtta år sen föll äppelklätterträdet som såg ut som en drake när det var storm. 
 
3. jag och mamma pratar om patriarkatet och är lugna. 
 
4. själv på en ångestbänk på Gullmarsplan 04:15 och en 35årig man som böjer sig ned och försöker hångla upp mig med sitt snirkliga jävla leende.
- kan du bara lägga av? 
- det var värt ett försök
 
sorgliga ensamma jävla patriarkala fan. gå hem och skäms och slå dig själv på käften
 

fredag 01:21

 


jag sitter aldrig ner för det gör mig illa till mods. men tittar gärna på väggarna i huset och konstaterar olika saker som jag inte ska säga just nu. det skulle bara bli missförstånd. vilket. ja. väggarna är bleka i vilket fall som helst, och buktar lite. utåt eller inåt jag vet inte så noga. påminner om filmtitlar som ingen lägger märke till eller som inte ens tänktes igenom när de bestämdes. de påminner om något som jag drar i och drar i men som ålar sig och håller på. knepigt. tänker på att vi satt i gräset vid Årstaviken och två tjejer från Dalarna ville bjuda oss på snus men du ville inte och den ena hette Elsa och då vågade inte jag heller när du inte vågade och du tyckte nog det var äckligt och jag är ju tjej! men det tänkte jag inte på då. nej det var inte det minnet.
eller när vi sprang vid Årstaviken fast längre bort mot golfbanan, det tänker jag på nu. och du var snabbast på 3.5 kilometer kanske tretton minuter tror jag och du låg på gruset när jag kom i mål du vinglade över mig, träbron, och det klippte i mig. eller så inbillar jag mig det kan jag mycket väl göra. men nä nu inbillar jag mig att du hade tjocktröjan som vi köpte tillsammans men den köpte vi ju i november kanske. den randiga som vi hade likadana i olika färger med luva. den hade du definitivt inte. förutom när jag minns det har du den. du har också tjocktröjan som du och jag och mamma såg på stadium som egentligen var ful men vi ville ha den du var lång bredvid min mamma. vi åkte hem i den lilla Forden som en kan dö i bara den krockar. tur att vi inte gjorde det. dina knän slog i sätet framför. väggarna ja, jag tittar gärna på dem. låter de falllllla mot mig men sen fokuserar jag blicken och de är lika tråkiga som innan. blickstilla. tråkigt.

 

jag vet inte vilken fot jag brukar stoppa dörren med eller vilken tand det ilar i eller för den delen vilken fot jag sätter ner först när jag trillar. tror höger. men jag ställer alarmen så tyst så tyst jag kan, fem minuter. grååååter över efterfester jag inte går på; säg att det inte var sista chansen!! SÄG DET I VERSALER!!! champagneglas nej nu får det vara nog. dricker vatten ut vattenglas istället, väntar på storm jag hörde en riktig explosion igår. kanske bara var en värmepump som dog eller nåt. drömmer om luggar jag älskar luggar. och knutar. explosionen kändes ungefär som den i mitt huvud när jag blev inbjuden och möjligheterna passerade revyyy framför mina arma geggiga lortiga ögon. tånaglarna vill inte ens vara kvar hos mig, tycker om Tara och hennes tjocka hår. alltså jag tycker om Tara, inte tånaglarna.

 

som när vi såg Håkan för andra gången och jag grät hejdlöst. för vi fick en dålig plats. eller vad det nu var. dålig öl. nu är väggen grön och vägen tyst och hjärtat hungrigt. konventioner fuck you.

 

 


du har ärvt universum

hur länge har vi inte väntat på att se solnedgången från Montelius och dricka vin ur plastglas och lyssna på Håkans nya skiva i mobilhögtalare

analogt lite februari lite mars


Pluggade ständigt med denna på Kaffe

På fest med Olof & Hedda på sportlovet. Annars var sportlovet en fucking mardröm, grät på personaltoan om och om igen och var förvirrad till bristningsgränsen. Fy fan  

Charlieshäng med Öppna Huset och kanske min värsta fylla någonsin 
Mer Kaffe med Elina. Egentligen rakt igenom hemska veckor i slutet av februari början av mars, grät på varje fest jag gick på & blev tröstad i klunga, skämde ut mig skrek så mycket tröttnade på mig själv så fruktansvärt ah vi glömmer det. Fast fina stunder också som att prata med Ahmet, Moas sms, mormor, Tara & kvinnodagen. Fast i slutet av mars vände det, fortsättning följer!!
 

analogt januari lite februari 2013


Kom tillbaka till skolet i januari. Kändes väl sådär, var fortfarande väldigt omskakad av alltinget och kände mig ganska ensam & tråkig mest. Tur att jag hade Greta som heller aldrig ville hem

& fina redaktionen! Här ett försök till gruppbild

Grundade fika&dj-kollektivet Öppna Huset med Ahmet Elina Felix Hamilton. Släpper singlar snart håll utkik, "Ballongen som flög iväg" och "I min kärleksträdgård"

Elina & Helena på promenad i mitt kvarter

Var på baba onsdag efter onsdag och på hemmafest efter hemmafest och förvirrade mig men behövde högljudda historier och var bakis med Greta och grät på litterär gestaltning torsdagar 8:20 över våra dumma huvuden. Lärde känna Moa på baba ju & sen dess har hon varit på betryggande dygnet-runt-sms-avstånd

Gick upp i ottan med Elina och Moa och köade en halv natt för att köpa Beyoncé-biljetter, ett prima februariäventyr. Så var det med det, en nästan påfrestande händelserik och kul och ledsen förvirrad månad men hur ledsen jag än stundvis blev så hellre det för jag var jätteglad också och det är roligare det än om inget hänt alls. Är det här jag borde infoga lite självbevarelsedrift?? Fortsättning följer <3 <3 
 

i dont know what i can save you from 2

 
you take me in your arms and start to burn
 
varför söker jag mig till personer som jag önskar att jag kan rädda inte främst för deras skull utan för att det skulle ge mig ett värde att rädda någon få den att må bra. det är en sorglig jävla kvinnoroll jag borde vilja rädda mig själv först
 
and he builds it up just to burn it back down
 
HE BUILDS IT UP JUST TO BURN IT BACK DOWN 
 
 
 

nu står han och väger mitt emellan nebulosorna och atomerna


mina bakfulla benhinnor och knän och vrister gråter i takt till de sista jag-vill-det-här-så-jävla-mycket-formuleringarna och igenslickandet av kuvertet där min ansökan till utbildningen i Chile ligger och spänner sig för imorgon postar jag brevet med mitt fula fejs leende från blanketten raka bläcksträcken inget får fucking gå fel. ibland när jag väntar på tunnelbanan och tänker på ögonfransar och stjärnor och att jag och Sara kanske flyttar till Sydamerika i augusti rinner mina ögon (men det kan vara tack vare fyratimmarssömnen plus förkylningen plus snålblåsten). vad fan klagar jag för.

 

jag har aldrig dansat så mycket som i torsdags (framförallt inte i mina högsta platåskor) har träningsvärk i vaderna och höfterna och mådde så f a n t a s t i s k t bra (med lite sorgedippar på Gretas axel förvisso). vill dansa på en scen med Elina Jonna Tara Greta Ahmet Helena Klara och flasköl varje kväll till allt som går att skrika till typ Like a prayer bara snälla famnar.

 

ikväll är kanske tredje helgkvällen i år som jag inte dricker, var på två skivor i veckan och då slutar fredagen i soffgråt för det var så jävla länge sen jag faktiskt tänkte på att det är enda alternativet och det var så jävla påtagligt och platsen bredvid mig i soffan så jävla lysande. jag skulle gråta så jävla mycket mer utan öl och dans. jag jag jag jag jag mig mig mig mig mig mig mig stoppa mig någon

 

hela världen mådde the cure igår, hela skolan var bakis luktade jäst hela världen var bakfull himlen och molnen tunnelbanan skanstullsbron flackade, grusgångarna fåglarna sjöng oresonligare än vanligt och word stängde ner sig själv och vilade mellan styckena till jag fick tvångsavsluta och vi satt i kaffis till Tom Waits och Håkan och väntade på att någon skulle rycka upp oss väntade på nästa tillfälle till fylledans eller i alla fall tillräckligt rena ögon för att läsa. 

 

jag längtar så mycket. puss vi försöker stå ut med varandra  

 


i dont know what i can save you from

 
what we build is bigger
than the sum of two
what we build is bigger
than the sum of two
but somewhere i lost count of my own
and somehow i must find it alone
24 and blooming like the fields of May
25 and yearning for a ticket out
dreams burn but in ashes are gold
dreams burn but in ashes are gold
 
ÄR: vemodig och velig
förstår inte vad det är jag faktiskt vill, vet inte hur det känns att sluta skolan och alla små beslut är plötsligt fatalt avgörande på ett barnsligt sätt. som om jag skulle komma ihåg den här sketna lördagseftermiddagen längre än till nästa helg. fy fan jag vill inte ha en enda tråkig lördagseftermiddag i mitt liv ju just nu. jag växer fast i cafémiljöerna gror in mina fötter i Kaffes stengolv armbågarna mossar sig fast på marmorskivan pannan mot handflatan kaffestinnet!! eller i den mjukgröna väggsoffan på Charlies med en Åbro eller orangea väggen utanför kaffis eller trottoaren efter babasonic. mitt liv kretsar kring så få platser!!! fint och tryggt, nostalgiskt lätt att bygga historier kring, men; frustrerande frustrerande frustrerande. så litet ens eget liv är, typ; jämfört med Stilla havet (speciellt om en kollar på en jordglob, speciellt med en sjöman, oooh)
 
fint;
dela på en flaska vin med Frida på mitt rum
öppen altandörr äppelträden
Joni Mitchell Leonard Cohen Nick Cave Tom Waits Nico
alla våriga emojis!!
att jag hittade min dagbok från -00 på Gotland! stod typ "I.DA.HARE.BURAAT.AT.SNÖAT"
Brave new world & Harry Martinson
vänta på bussen hem med Moa på Gullmarsplan (i'm a big big girl in a big big world it's not a big big thing if you leave me) när det ljusnar framåt halv sex alltså vi har överlevt!!
 
 

RSS 2.0