instagram september

 

Vi kom tillbaka till skolan och har hängt med alla bra som finns där, alltså Södra i love you

En onsdag var jag på Pet Sounds med Guido John och Gabriel och såg Adiafora

Moas nittonårsdag med klassgänget <3

Spelkvällshäng i min soffa
2km loppis i Aspudden

<3

Klädde ut mig till tomat med klassen

Södras insparksfest

Mina äppelträd <3 och min brorson!

Sonja-beby på moderna. Saknar henne, hon är i Paris nu :-(

Jazzpianoafton i skolan

Mina autistiska vänner Elina och Helena

Har pluggat massa timmar på Kaffe

En fredagskväll var vi på Glenn Miller


Öl med bästosar

Tyresta nationalparks-promenad

Noche mexicana i tisdags

Fredagskväll på Biljardpalatset!

Lördags-gos, vi såg dokumentären Bully och skrek åt datorn för vissa är sjuka i huvudet

Mina Akalla boyz på väg till humanisternas nollningsfest igår, bland det mer kaotiska jag varit på. Nu vill jag bara gråta över att mitt sista gymnasie-september är över, varför är jag så sentimental och larvig. Puss 

tisdag & onsdag

Bra sak jag gjorde med redaktionsgänget (plus Oskar) i tisdags: hade mexikansk kväll hemma hos Felicia, åt veganska enchiladas, drack tequila-drinkar och wiskey och halvsov framför en film. Och kollade på bad lip reading!

Och fikade med mina medvetna babes i onsdags och ältade framtidsplaner. Puss

om skogen

Trots att jag hade mer än tillräckligt att plugga och göra i söndags följde jag med min familj till Tyresta nationalpark för att promenera någon timma i riktig skog, äta blåbär, hålla grodor i händerna, dricka kaffe vid en sjö och mest vara tysta. Bra saker med skogen:

 

- Allt står hullerombuller i oordning och man ser inga mönster, det är så avslappnande

 

- Det luktar barr och mossa och luften är frisk så man känner sig helt sval och ren i lungorna

 

- Saker dör men det finns en mening med det, fallna träd förmultnar till något nytt och övermogna blåbär blir insektsmat. Det bränns inte bara upp som vi människor (pix pax bli jordbegravd inte kremerad)

 

- Det är så opåtvingande, ingen reklam eller budskap man behöver ta in och ta ställning till. Man kan bara titta och inte förstå någonting egentligen

 

- Det finns hur mycket gratis blåbär som helst. Blev helt galen av alla hundratals liter jag såg men inte kunde plocka. Visste ni förresten att nästan 20% av Sveriges landyta täcks av blåbärsris! Hur sjukt är inte det

 

Det är möjligt att jag är en naturromantiker utan verklighetsförankring men då får det vara så. Fast tankarna på att flytta ut i skogen på heltid och bo under en gran försvann på kvällen när jag gick och la mig i min egna nicea säng. Puss och trevlig onsdagskväll, nu ska jag plugga medan Morgan plinkar på sin gitarr


en ny kjol å en ny väska

På loppisen i Aspudden för två veckor sen köpte jag bästa väskan för en hundring. Den är precis lagom stor så man får plats med både analog och vanlig kamera, har fack för kalender och telefon och är i perfekta brunröda färgen. Den ska hålla för alltid! Och så hittade jag en bild i photobooth på en kjol jag köpte för någon vecka sen, den är bevkäm och bra. Det var allt! Puss

bondens marknad


Så här nice är bondens marknad, gick runt där igår med Mogge i väntan på Dina som jag skulle fika med. På kvällen var vi fyra systrar som åt middag tillsammans & sen ölade jag med bästa bästa Sonja Filippa & Elina.


glenn miller

På fredagar slutar jag halv tio, det äger för Morgan slutar också tidigt så vi kan gå på samlingen och äta lunch med gänget och sen har man tid för allt man vill! Igår pluggade jag någon timma på Kaffe, åkte och tränade och promenerade sen runt med Morgan i olika klädaffärer. Köpte födelsedagspresents-collegetröja till honom också som han valde, med två fiskar på.
Vi spanade på fina hundar och på kvällen åkte vi till Glenn Miller café med Ville och drack öl och kollade på en jazzkvartet som spelade. Ni borde åka dit, förutom att det är duktiga musiker som spelar så är det mysigt och varmt, 100% gamla människor, tubor och trumpeter på väggarna och god öl! Det kom fler vänner och till slut utgjorde vi ungefär halva publiken (det är så himla litet). Bra regnig fredagskväll i alla fall

you've been acting so strangely, maybe i'm the reason why


En fin sak är jazzpianoafton och alla andra konserter som musikarna i skolan står för, så kan man tillbringa en onsdagskväll i kaffis mörker och lyssna på så väldigt duktiga pianister och kontrabasister och pussa på Morgan i pauserna. 
Idag var en så himla bra höstdag, hade en halvtimmes lektion i form av möte för tidningen och efter det skjutsade Morgan mig på min cykel till Tanto där vi promenerade på gångarna mellan koloniträdgårdarna. Önskade oss trästugor äppelträd och hundvalpar. Cyklade tillbaka till en nästan tom skola, åt lunch med Guido och Gabriel och jag fortsatte till Blå Lotus och fikade ett tag med Elina & Helena. 
  Sonja kom förbi, vi pratade om Parisresor och pojkvänner och sånt. Provade vinterjackor, jag åkte och tränade och har sen mest skrivit dagbok och promenerat och pluggat tyska. Hösten hörni!

latin lover

 
Kolla nu har vårt kärleksbarn till tidning fått en egen facebook-sida, jag måste ju få visa upp den. Ser så enormt mycket fram emot allt som har med Latin Lover att göra, ägnar mina kvällar och raster åt att fnula på ledare och knåpa på recensioner, pratar med folk som kan illustrera och försöker samordna som om det gällde livet. Har redan gjort mina första intervjuer tillsammans med Moa, det blev så bra! 
Vi är alltså några vänner & skolkompisar som har som projektarbete i trean att skriva och publicera en skoltidning en gång i månaden och jag är så glad att ha schemalagd tid för något som jag tycker är så roligt och antagligen skulle ägnat mig åt ändå. Nästa nummer kommer ut i slutet av september och har tema kärlek, vi kommer lägga upp det på facebook-sidan men jag skulle kunna länka det här också om någon är sugen på att läsa. Kommer vara så stolt att jag spricker antagligen. 

lördag & söndag, moderna & palme


Äpplen har kommit att ta över denna lilla blogg men så får det vara, för även igår plockade jag fallfrukt och skalade rensade skar och kokade i bokstavligen talat timmar. Sen var lekte jag med mina bror- & systersöner som var här över dagen. 

Sonja frågade om jag ville gå på Moderna med henne på eftermiddagen vilket jag hemskt gärna ville, vi promenerade dit i finaste höstvädret och kollade på Yoko Ono's Grapefruit och svenska konstnärer från 1930-talet typ Sven Erixson som är min bästa mest nostalgiska. Och idag har jag bland annat gått på bio med Sara och sett filmen om Olof Palme. Helt fantastisk var den, ska skriva om den i skoltidningen har jag tänkt, så kan ni få läsa när numret är ute :-)) Men det var en väldigt välgjord film om både historien om personen Palme men också om Sveriges historia under femtio år.
När vi gick där ifrån var det här fint, vi köpte meze-lådor på Aubergine och satt på Saras innergård tills det blev för kallt.

kroppen den vill bara gå kroppen den vill bara gå kroppen ja den vill bara gå
Södra hade insparksfest igår i Skyddsrummet, jag drack öl på Dovas innan med ungefär hela Södra och carpade en disco universe-natt. 
 

mina skolbabes

 
 
Moa Dina Felicia och Josefin utanför skolan och på Mosebacke. Har tur som har dem i skolan

pomologiMin trädgård är det bästa jag vet, tillsammans med alla andra trädgårdar i Enskede som har äppelträd med grenar ut över gatan så man kan plocka när man kvällspromenerar. Klimaxet på min vecka, svär. Ne men jag börjar bli så bra på äppelsorter nu! Vet precis vilka träd på promenad-avstånd som är godast och blir mogna när. Pomolog kanske är vad jag ska bli! (Googlade pomolog och hamnade på Sveriges Pomologiska Sällskap, så himla fina)
 
Och jag kan andas lite bättre nu, har fortfarande mycket att hålla i huvudet men imorgon har jag bara en lektion och sen helg. Så himla skönt och jag har så bra planer. Morgan åker till Gotland vilket är typiskt nu när det är så perfekt utflyktsväder och vi båda har tid att träffas, men det kommer fler helger. Puss ta vara på vädret!! (Hur gammal har jag blivit?? Pratar om äpplen, promenader och vädret. Jaja)

spelkvällshäng


Hade vänner hemma hos mig i fredags som spelade tp och galenpanna och drack öl och när vi bara var sex personer kvar bakades det äppelpaj & diskuterades i soffan. 

 

Annars har jag så mycket att stå i att jag vet inte vad. Försöker samordna skoltidningen och planerar redaktionsmöten och sätter deadlines, söker jobb i varenda mataffär på söder, har språkläxor i fyra språk plus litterär gestaltning, försöker hinna träna fyra gånger i veckan, ställer mig i bostadskö, letar lägenhet, lagar mat för min jävla familj äter inte vegetariskt och samtidigt kan man ju hoppas på lite tid med Morgan & vänner. Så bloggen hamnar liksom lite någonstans under allt. GUD är det här meningen med livet


äsch
Kan visa lite hur helgen sett ut, hade spelkvällshäng hemma hos mig i fredags och rockade galenpanna. I lördags var jag och Morgan på hans syster Mimmis kräftskiva och hängde med hennes vänner fast det fotade jag inte, och idag var jag på loppis i Aspudden och köpte en fantastisk väska, en klänning för fem kronor och en mjuk vit kofta. Sen gick jag hem till min syster som bor där och spelade spel med hennes tre söner, skulle kunna spendera hela livet med att klappa dem på håret och pussa på deras äppelkinder. 
 
Och jag kommer aldrig överrens med mig själv kan aldrig komma till ro. Mina tankar är aldrig där jag själv är och idag på loppisen klappade jag på alla babykläder jag såg och längtade så åskande dundrande mycket tills då jag får köpa egna. Varför är jag så läskig varför blev jag aldrig tonåring?? Vad vill jag ha sagt med detta??
Jag vet inte men ibland blir jag så matt, önskar att mitt liv kretsade kring mig själv. Det är som att jag planerar och hittar på, bokar och smsar men när det väl händer är jag nästan aldrig riktigt d ä r. Jag öser ur mig och fyller aldrig på. Och känner aldrig efter, varför har jag aldrig lärt mig att känna efter? Blir så matt. Och mina tusen att-göra-listor pickar i bakgrunden.
 
Jag önskar mig; dygnet-runt-häng, septemberpromenader, äppelmos, vänner som vill komma hem till mig om än så bara för att lösa korsord och dricka kaffe. Att inte vara så patetisk självhatisk och utmattad (snälla järnbrist försvinn) och att ha en orörig kalender som kan bestämma över mig. Nä vänner godnatt det här leder ingenstans. Imorgon är det måndag och jag älskar rutiner fast jag vet inte vad som är bäst för mig egentligen. Borde prova på det riktiga livet någon gång. Hejdå imorgon visar jag bättre bilder (att jag alltid ska lova ut mig så mycket!)
 
 

torsdag i björkis

I torsdags fyllde Moa nitton och vårt eminenta klassgäng köpte massa mat på Aubergine och åt i hennes kök i Björkhagen, sjöng jamåhonleva och låg på hennes vardagsrumsgolv och diskuterade vem som kommer få flest barn och vem som kommer leva längst och sånt.
bra saker man kan göra i september

 September är bra och sånt här ska jag göra:

 
- Hänga utanför kaffis jätteofta & jättemycket (min sista sensommar-höst på södra, känns lite sorligt)

- Gå på loppisar, perfekt loppis-månad ju

- Promenera i Enskede och vid Sickla sjö och runt Årstaviken och i alla Stockholms koloniträdgård och titta på fina träd
 

- Dricka kaffe i fina koppar

 

- Göra äppelmos på äpplen från trädgården


 
- Bjuda hem vänner och dricka öl och spela spel
 
- Ha fint naggellack och min roströda halsduk och korta mockakjolar
 
- Sova hos Morgan på St.Paulsgatan och plugga hela kvällen i köket för det är så mycket bättre än att plugga ensam. 

 

- Äta höstmat som palsternacka linsgryta aubergine i ugn havregrynsgröt kronärtskocka Mettes bröd & rotmos 

 

- Plugga språk! Jag blir glad över varje glosläxa jag får (än så länge) och vill lägga ned massa tid på att plugga tyska spanska engelska svenska & litterär gestaltning. Och bara ha fina skrivhäften från muji och dyra pennor - Fika på uteserveringar innan det blir för kallt.

 

- Träna mycket och förhoppningsvis kunna springa i alla fall några gånger (har ju benhinneinflammation <3)

- Dricka mycket öl trots att man knappt har pengar

 

- Läsa de böcker som ligger på mitt skrivbord. Typ Aniara, Moment 22, Tranströmer, Män kan inte våldtas, Processen osv. 

 

- Jobba och tjäna pengar så jag kanske kanske kan flytta hemifrån till våren

 

Ungefär så hoppas jag. Puss 


idag för ett år sen

Ni har nog förstått vid det här laget att jag gillar tillbakablickar. Så! Den tredje september förra året var det lördag och jag fikade på Vurma med Matilda Filippa Morgan och Julia. Vi snodde lämnad mat från bordet bredvid och spelad wordfeud som var nytt & nice


Filippa Matilda och jag köpte jättefina kronärtskockor och åt hemma hos Filippa och kollade på bilder på oss från åttan.


(Så snygga vänner!) Senare kom Sonja och kanske Ville och Morgan om jag inte minns fel och det var varmt och vi kunde sitta på balkongen länge. Jag & Sonja åkte till söder framåt natten och drack öl med en snäll kille som det aldrig blev något med. Så kan det gå! September är min näst bästa månad efter maj, om det är sånt väder som förra året i alla fall. Puss!

instagram augusti

De första dagarna i augusti var jag på Gotland och var mest med mina katter, här är den svanslösa av dem.
 

Ett av otaliga Wollmars-häng, här med Felicia & Oskar

Helena!

Moa en kväll på Bonden

Filippa spelade på sommar & vi dansade 

Planerade Latin Lover & plockade äpplen i trädgården

Morgan kom hem & vi var med Guido och Kalle


Med Felicia & Moa på Moas fik en kväll & en lunch på Hermans med Morgan.


Min bästa Sonja & open air i Högdalen som rockade (sista bilden är Christinas)

Var på bio med Morgan & hans familj, vi såg dokumentären Searching for sugar man som man knappt trodde var sann

Tillbaka i skolan! Alltså jag är så glad över att vara där igen, på riktigt. Vill alltid ha tidig höst & hänga utanför kaffis. 

Med Filippa på Kaffe
Öl på Charlies med Sara och Daniel och apatisk Gabriel i trappan efter dödsshoten <3<3
Augusti har varit hemskt bra, fick äntligen vara med Morgan igen och bara ligga bredvid honom på soffan hela förmiddagar, har lagt ca hundra procent av mina pengar på öl & hängt med så bra vänner, pluggat massa tyska för att tenta av steg 1, ätit äpplen direkt från trädet <3 och börjat skolan igen. Puss!

upplandsgatan & dödsshots

Igår var en så lång dag, var helt förvirrad av intryck när jag somnade. Slutade skolan halv tio, hängde med Morgan & gänget i skolan, fikade med Helena Elina Christina på Rival, tränade & fikade senare på eftermiddagen med Filippa på Kaffe.

 

På kvällen träffade jag Sara & hennes vänner och drack öl på Wollmars & Charlies. Lite för sent åkte vi till Pop på Upplandsgatan för när vi kom dit skulle de just stänga.Men det gjorde ingenting för utanför träffade jag världens bästa Kalle & Guido som firade Gabriels födelsedag med ca halva klassen & de hade druckit DÖDSSHOTEN och var helt tagna och jag blev buren av Albin över Upplandsgatan på väg till Dovas. Snart fyller Mogge 18 och då ska vi hänga allihopa varje helg

RSS 2.0