feathers on my breath

Skäms nästan över förra inlägget, vet inte om jag någonsin har skrivit något så ogivande. Haha. Känner mig förresten så himla obekväm med vad-jag-har-på-mig-bilder, men ni måste se för jag hade jeansjacka idag!! Cyklade till skolan gjorde jag också och hade min nya fina fina väska från en liten skinnaffär i Rom där en gullig farbror jobbade och övertalade mig på italienska att köpa den.

 

Och vet ni vad, min hatälskade samhällslärare Sebastian som man älskar men ändå är så livrädd för var med i en intervju i skoltidningen idag. Han svarade på hur han blir på fyllan, vad han tänder på och beskrev sig själv som en "vetgirig söderortsgrabb". Jag satte teet i halsen när Greta visade mig i morse, har väl aldrig svettats-skrattat-ojat mig så mycket. Det är kanske svårt att förstå storheten, men jag har inte riktigt hämtat mig än tror jag.


baby boy

Jag har åtta examinationer plus läxor på nio dagar. Det känns inte stabilt och jag har egentligen inte tid för det här alls. Men jag tänkte bara säga att jag lever, att Rom var fint gammalt varmt och dyrt, att bilder därifrån och från Paris kommer när den här helvetesveckan är över.

Fick äntligen attack-pussa Morgan idag och har skrattat mig svettig igenom samhällslektioner med Greta och Helena. Hejdå vi hörs!


om en ledig onsdag och Rom

Idag började jag 12.20 och väcktes halv tio av att Morgan ringde och bad mig öppna ytterdörren för honom. Tillbringade resten av förmiddagen nära honom, vid frukostbordet i solen i soffan på väg till skolan.

Min enda lektion visade sig vara inställd, vad bra tänkte vi och gick till Kaffe och drack kaffe (trots att jag bara blir darrig av det).

När Helena och Elina slutat träffade jag dem, planerade artonårsfirande på landet och åkte till Stadsbiblioteket för att plugga.

 

Det här med att inte blogga gick ju bra. Vi får se hur det blir helt enkelt. I morgon åker jag i alla fall till Rom med min mamma, det ska bli skönt med värme och fint med ny stad. Det blev två resor väldigt tätt inpå, men Rom har varit planerat länge och då jag och Morgan inte kommer kunna resa tillsammans i sommar passade vi på i förra veckan när det var så billigt också. Så nu ska jag packa igen. De sista Paris-bilderna får ni när jag är hemma! Ciao!


paris andra dagen

Så här fin kan en morgon i Paris vara.

Efter frukosten tog vi metron till Monmartre, men jag har konstigt nog inga fina bilder därifrån. Tror det berodde på värmen, våra värkande fötter och trötthet. Men det var en fin utflykt och vi fikade i en av alla backar som finns där.

Tillbaka i Marais fikade vi ännu mer, nu vid Place des Vosges som är ett av de bästa ställena jag vet. Ni måste åka dit om ni är i Paris!

Vi låg i gräset ända tills solen gick ner, lyssnade på Erykah Badu och spanade på franska frisyrer. Hade kunnat stanna där hela våren, minst.

Haha inte så gulliga som vi trodde när vi fotade.

Det skymde och vi traskade hem.

Åt middag på Ave Maria. Lova att gå dit om ni är i staden, det är en helt fantastisk bar och restaurang med så fin och knäpp inredning. Knäpp är ett fult ord. Men ni fattar.


Satt kvar länge, drack öl och mojito och pratade om oss och hur fint är inte livet ibland.


paris första dagen

Vi kom fram mitt på onsdagen, lämnade våra väskor på rummet och begav oss direkt till rue des rosiers för att äta falafel. Åh hade längtat så mycket.

Så fina judiska butiker och bagerier.

Vi krånglade oss in på Centre Pompidou, åkte upp för alla trappor, beundrade utsikten över Paris och räknade män på tak. Det var tjugo grader ute och jag hade strumpbyxor i ylle vilket jag ångrade.

Promenerade med värkande fötter till Tuilerierna där träden stod utan löv. Fikade och tittade på gråsparvar och förstod inte riktigt att vi faktiskt var framme.

Hotellrummet var det deppigaste någonsin, men vi var ju knappt där så det glömdes snabbt bort.

Han är det bästa jag vet. När vi gick hem var jag så uppfylld av lycka och lugn över att få vara i min bästa stad med honom, äta så fantastisk mat och prata och umgås oavbrutet och lämna allt skavande tyngande hemma.


then everything changed because he saw his own wings

Hej vänner. Det är lite för mycket som händer i mitt lilla liv just nu, och jag hittar varken kraft tid ork eller lust för att sköta en blogg mitt i. Så efter att jag lagt upp bilderna från Paris blir det tyst här för ett tag, men chansen är stor att jag är tillbaka igen om några veckor.

Tills dess ska min ryggrad ha stärkts och jag ska kunna stå upp rakryggad och inte vikas, jag ska försöka och våga sätta mig själv först och jag ska ha börjat odla ett mjukt lager trygghet och självförtroende runt hela mig. Jag ska ha börjat bli lugn stabil fungerande. hörs vi igen. Kram


rue des rosiers

Hej vänner, nu är vi hemma. Trötta och med träningsvärk i vaderna efter allt gående men så himla nöjda. Det har varit helt fantastiska dagar, hade inte kunnat önska mig mer. Lite så här har det sett ut genom våra telefoner, i morgon får ni se riktiga bilder!

au revoir!

Har packat ner mina bästa vårkläder, kameror, bok och mitt tryggaste jag för om nio timmar flyger jag och Morgan till Paris. Det kommer bli fantastiskt. Ska mest gå i parker, sitta i solen på uteserveringar och strosa runt i judekvarteren. Vi hörs i helgen när jag är hemma, puss!


v

hälften av tiden:

går jag sönder, biter ihop käkarna tills det tjuter i öronen, skriver ner vad jag skulle vilja säga/gråta/skrika. förstår inte förstår inte förstår inte hur jag har kunnat hamna i den här situationen för tredje gången, kastas bort utan närmare eftertanke. utan en enda jävla eftertanke alls på att kanske klara inte klarar det här, hon kanske går sönder, hon kanske inte kan lagas igen efter att ha blivit bortkastad så många gånger på så kort tid. vräkts ner i gruset.

 

Andra hälften:

Lyssnar jag på Danny och dansar på lektionerna, skriver packlista, tränar mig svindlande glad, rockar samhällsprov om ekonomisk globalisering och cyklar hem för det är vår. Smsar långa sms med Dina, planerar Paris, skrattar åt tjocka hawaiianer på youtube och tillbringar rasterna i solen på skolgården med resten av Södra. Förstår ingenting alltså.


näbbmöss

Min bästa vän är Morgan.


När jag lagar mat lagar jag vegetariskt! Jag älskar att laga mat och eftersom resten av min familj äter kött blir det så att jag ganska många dagar i veckan måste laga själv.

 

Jag är rädd för att tappa kontrollen, att bli ensam. Jag är dålig i krissituationer och rädd för att tappa bort mig.

 

Den värsta känslan är att bli ignorerad och inte svarad på. Ensamhet och otrygghet, ångest och skam.

 

Den bästa känslan är trygghet och pirr i magen när man pussas.

 

Mina bästa egenskaper är att jag är ambitiös och omtänksam och att jag vet vart jag vill.

 

Mina sämsta egenskaper är att jag allt för ofta kan avbryta folk när de pratar, att jag alltid tar på mig för mycket ansvar, att jag konstant trampar på mig själv och inte tillåter mig att bli allt vad jag kan bli.

 

Jag lyssnar på P1 och Filosofiska rummet. Hiphop och jazz och Morgans spellistor. Jag dansar helst till Abba, Beyonce, Shakira och nittiotals-hits.

 

Jag pratar helst jättemycket. Jag älskar att diskutera och samtala men blir ibland så ivrig att jag avbryter, jag avskyr att jag gör det men jag hinner liksom inte tänka efter och reagera.

 

Jag tycker om snälla ögon, trygga händer, lugnande vänner. Vegetarianism, att diskutera, att läsa, festivaler, att träna, nördighet och vetgirighet, Sverige och frukt och cyklar och kattungar. Spanska, att dansa hela nätter, mina närmaste vänner, sommar och trygga kramar. Storslagna framtidsplaner.

 

I somras var jag på Gotland med Morgan, på Emmaboda och bodde ensam med Morgan i världens finaste sommar-Stockholm

 

Sist jag grät var igår,det händer inte särskilt ofta nu för tiden men ibland slås jag av hur jag söker mig till självdestruktiva situationer och relationer som jag inte klarar av.

 

Just nu vill jag att det ska bli onsdag för då flyger jag och Morgan till Paris för att lite i förskott fira att vi har varit tillsammans i tre år.

 

I dag har jag promenerat och sytt och läst och försökt distraheras och inte känna efter, velat stanna kvar i sängen.


När jag vaknar på morgonen somnar jag om, äter gröt och frukt, lyssnar på radionyheterna och kastar mig upp på cykeln för att trampa till skolan

 

Jag önskar att jag orkade tro på mig själv, att jag vågade stå på mig och säga ifrån.

 

Om jag var ett djur skulle jag vara en kanin säger Morgan. Fast jag ser mig hellre som en koalabjörn eller en gråsparv. Fast helst en uggla, men jag är verkligen inte en lugn långsam uggla. Mer en nervös darrig näbbmus med skrämselhicka. 


dina morgan harry sigge elis


Igår var jag med Dina från eftermiddagen till natten, promenerade till konsum, lagade vår paradrätt, sydde igen fickan i hennes jacka och pratade om allt som tynger, vände och vred på alla frågor och tänkte oss hur det skulle vara att flytta ut i den där lägenheten vi två. Bästa vän. Kramades hejdå på tvärbanestationen och konstaterade att vi pratat oavbrutet i åtta timmar.Idag lyssnade jag på Medierna och läste DN hela förmiddagen, tränade och träffade Morgan. Vi promenerade på söder och försökte plugga på café amsterdam, förstår inte att vi inte har hittat det fiket tidigare, har på känn att vi kommer tillbringa många timmar där i vår.

Nu är jag barnvakt åt mina tre systersöner, har hejat på Danny, fyllt på saftglasen oräkneliga gånger, borstat tänder och pussat godnatt. Världens bästa killar är de.-

Önskar att alla kollar på Kony 2012 vilket ni säkert redan gjort. En viktig halvtimmesfilm om vad som redan borde vara känt och oaccepterat.

Annars tumlar det mest runt, är med Moa och Felicia i skolan och de gör de trista marsiga skoldagarna bättre och skrattigare. Fyndade vinröd blus på stadsmissionen för fyrtio kronor och besökte sen Femmetopias utställning där Birgitta Olsson pratade om feminism. Och så har jag lagat vegansk risotto till min skeptiska familj men de gillade det jättemycket!

Nu ska jag för en gångs skull varken plugga eller ta in nyheter utan jag ska göra något som jag är väldigt dålig på, nämligen att titta på tv-serier. Intalar mig själv att jag aldrig har tid men nu spricker jag snart av att alltid göra allvarliga saker och inget avslappnande. Så nu ska jag äntligen börja titta på The Wire och lunga mitt stresshjärta.


crushin competition like italians on grapes

Nya skor!! Är så himla glad över dem, dessutom är de jättesköna att gå i. Annars har jag träffat Sonja idag och hämtat min dator som lagats. Nästan allt på hårddisken gick att rädda!!


en tisdag i mars

Lite så här har min tisdag sett ut. Jag har skrattat mig igenom lektioner med Felicia, frågat tusen frågor på naturkunskapen och lärt mig så mycket om livmodrar (livmödrar??) och kor och tarmar och inälvor. Jag skojar inte, min lärare är så bra.

Min jättelånga håltimma gick snabbt för jag var med Morgan Gabriel Guido Samuel, njöt av solen på skolgården, skojade om klyftor och var vårglada.

Efter ett dåligt naturprov träffade jag Dina och fikade i timmar, lättade våra hjärtan och fantiserade om att köpa en lägenhet tillsammans i valfri söderförort. Vet inte vad jag skulle göra utan dig Dina.

Nu lyssnar jag på Dancing Queen och är pepp på allt, som att jag och Morgan ska åka till Paris om en vecka och att jag är ledig i morgon och ska åka till Kista för att köpa mina drömskor! Hej då!!!


be a lie if i told you that i never thought of death

Var med Bilbao-gänget hemma hos mig igår, drack det sista spanska vinet, pratade i mun på varandra om katter och lapdance och mystiskt försvinnande klasskompisar och om pojkvänner och sommaren och uppbrott. Och vi kom fram till att man borde rita ett hångelträd över alla Stockholms nittiotalister. De gör mig så väldigt glad.


lena ek

SKÖNT att vår miljöminister Lena Ek sitter i P1's Lördagsintervju och försvarar både köttätande och bilism och förbifart Stockholm. Blir så rosenrasande. Snälla Lena NEJ, det är inte miljövänligt att äta kött trots att djurfabrikerna är "bra" och "klimatsmarta", att äta vegetariskt eller veganskt är det enda alternativet om du bryr dig något alls om miljön. Och NEJ utsläppen kommer inte minska om ni bygger en sexfilig motorväg väster om Stockholm istället för att lägga de trettio miljarderna på kollektivtrafiken. Det är så olyckligt att vi inte har en grön miljöminister.


sånt jag äter

Jag tycker så mycket om att laga mat och på lovet har jag massa tid att göra det. Här är en liten del av vad jag ätit den senaste veckan eller så, massa gröt och frukt och de godaste tahini-banan-kanel-ingefärs-mackorna och diverse bönsallader. Igår lagade jag en fantastisk vegansk risotto som jag inte fotade, men jag kommer laga den många gånger till så ni kan vara lugna!! Annars brusar det mest i huvudet och bröstet. Vill helst lägga mig i Dinas famn och vila från allting.


instagram februari

Var på kalas med Dina

Åkte till Bilbao, hängde i lonjas, fikade fikade fikade, drack kalimutxo, klädde ut oss och var trött och lycklig.

Kom hem och var ännu mer med gänget.

<3 Sebastian <3

Min världsabästis.

En stundvis väldigt bra månad, men stundvis skälvande och åt helvete.


RSS 2.0