en ny kjol

Några småfula vitbleka bilder i photobooth, mest så ni får se min nya kjol och mitt (relativt) nya hår. Jag köper oerhört sällan kläder, framförallt kläder som inte är secondhand så det här känns otroligt lyxigt. Senast jag köpte ett helt nytt klädesplagg var mina jeans i september, så det var väl dags. Annars har det varit en skitdag. Ska lägga mig under snön och vakna när den smälter. Hejdå.


analogt september oktober november december

Helena och Elina en dag efter skolan.

En av mina och Alice första eftermiddagsfikor hihi.

Bästa revolutions-gränden med bästa Ville. Åh Italien ägde verkligen, tänk att vi faktiskt åkte.

Fina kompisar

Han är världens världens vackraste.


analogt juni juli augusti 2011

Scannade mina analoga bilder igår (tack Sonja!) och de blev lite gråa och tråkiga i färgen men fina ändå. Nu sitter dem på min sovrumsvägg så jag kan titta på dem innan jag somnar och längta efter sommaren.

Det här var någon av de lugna sommardagar då vi låg och läste Jamie Oliver i timmar.

Åh Gotland. Om man tittar noga ser man min lillasyster på åkern.

Emmaboda!

Var på Way out west också och bodde på vandrarhem med Filippa Rufus Matilda och Julia

Sonja och Morgan. Den andra halvan får ni se snart!


dina morgan filippa matilda kalle klara

Igår kväll var en hemskt bra kväll. Jag Morgan och Dina velade runt på coop i en timma innan vi tog pendeltåget till Dinas förort för att laga mat och prata prata prata och trots att vi träffas en hel del finns det alltid alltid så mycket mer att utbyta prata om berätta lyssna på.

 

Dina läste ur sin dagbok från nian för oss och vi grät av skratt.

Senare kom Matilda och Filippa och Kalle, som jag inte fick kort på, och vi hade timslånga hetsiga diskussioner om feminism till ända in på morgonen. Så himla kloka vänner, vill spendera varje fredagskväll så här.


underkastelsen

Den här dokumentären såg jag för några dagar sen och den är nog tillsammans med Gasland den bästa jag sett. Inte så hoppingivande men så himla viktig. Den handlar om hur vi har impregnerat vartenda hörn av världen med kemikalier och besprutningsmedel, och hur det påverkar foster i magen, hjärnutvecklingen, fortplantningen och hur det har lett till ökning av fetma, diabetes, astma, cancer och allergier i västvärlden. Låter ganska osexigt men filmen var fruktansvärt viktig och liksom bedövande. Nu kanske ni inte blir lockade att se den men gör det. Gör det gör det gör det.

Efter att ha sett den har jag bestämt mig för att sluta använda smink (i alla fall sex av sju dagar), hårspray, att aldrig äta p-piller och att aldrig aldrig ge mina framtida barn leksaker i plast. Blir så himla rosenrasande arg.


frukostfika

Idag frukostfikade jag och Morgan på Urban Deli, vilket vi har sagt att vi ska göra i ungefär ett år. Onsdagar är bra för han är helt ledig (!) och jag har bara en lektion som börjar 12.20 som jag nu ska kasta mig iväg till. Puss och tack för fina kommentarer på köttinlägget, var rädd att folk bara skulle bli upprörda.


likdelar

Jag vill vara tolerant, men jag blir på djupet illa berörd av allt kött runt omkring mig i skolmatsalen. Tanken på att i det här rummet sitter hundratals personer och tuggar på lik, lägger likdelarna på tungan, mosar dem mellan tänderna för att pressa ner dem genom strupen. Och värst av all, de är helt medvetande om vad det är de gör. Helt medvetna om det moraliskt förkastliga, antagligen medvetna om miljökonsekvenserna, antagligen medvetna om svälten i andra delar av världen och den så vidriga köttindustrin att man inte vill veta hur grisen, vars muskel ligger på tallriken, egentligen levde och dog.

Jag står inte ut, hur kan man vara så falsk mot sig själv? Så distanserad? Skulle man inte, om man tänkte efter, tittade in i sig själv skärskådade sina egna tankar inse det felaktiga? Att det inte finns ett enda argument för att äta kött, förutom att det är gott, men att det finns så många emot. Jag spyr galla över kortsiktigheten i att "det är gott" och "det är bekvämt" är argument som för så många väger tyngre än klimathot, djurindustrin och det moraliskt avskyvärda.

 

Jag har tappat respekten för alla som sitter och ojar sig över de stackars Belgian Blue-kossorna på naturkunskapen, för att sedan gå till skolmatsalen och äta KÖTTBULLAR. Det går inte ihop för mig. De som gnyr över när hästarna på filmen ramlar, men gärna har skinka på mackan och köttfärssås på pastan. Köttfärs är malda djur, ibland kan man glömma det.

Nej det går inte ihop, den dubbelmoralen och oärligheten mot sig själv förstår jag inte.

Snälla vänner, tänk efter och orka ta ställning, för det är så himla viktigt.


doktor tyko gabriel glas

Doktor Glas kanske inte är den mest originella boken att älska men Hjalmar Söderberg kunde sina konjunktiv han.


juli augusti september 2011

Juli.

Åkte till Gotland en vecka medan Morgan var kvar i stan och jobbade. Den där ön kan verkligen vara så bra. De veckorna på landet var nog de viktigaste på hela tvåtusenelva. De som liksom ändrade mest, och lugnade ner mitt överbelastade hjärta. För där finns så mycket tid att läsa och lyssna på sommarpratare och P1 och tänka medan man rensar ogräs, målar om fönster, plockar vinbär eller cyklar. Lite magiskt på något sätt.

 

Åkte buss och båt hem till Morgan i Stockholm (gud vad jag åkte fram och tillbaka hela sommaren) trots att han fortfarande jobbade från sju till fyra varje dag. Det var en helt underbar vecka, vi somnade bredvid varandra varje kväll i en tom lägenhet, lagade mat tillsammans, tittade på Jamie Oliver varje kväll och när han jobbade låg jag mest och läste i soffan. Träffade knappt någon annan och drömde om att det alltid skulle vara så här.

Tillbaka till Gotland i en vecka. Befann mig i en slags avskärmad barndomsvärld och vi köpte en kattunge av våra grannar. Var så lycklig över henne, en liten mjuk len pälsvarelse som somnade på mitt bröst varje kväll.

Fyllde år och sov på loftet med Morgan och kattungen och en kväll i Morgans familjs stuga var det det värsta oväder jag varit med om och vi somnade bredvid varandra på bäddsoffan. Mitt finaste sommarminne är från de här dagarna.

Chockgrät över Norge.

 

Bytte lugnet mot Emmaboda och hade så  fruktansvärt roligt. Spenderade varje vaken timma med de allra bästa kompisarna och lärde känna Alice på riktigt. Det var intensivt dygnet-runt-häng och jag älskade det trots vädret.

Här kan ni läsa mer, dag ett, dag två och dag tre-fyra

 

Augusti.

Vilade upp oss på ön igen i några dagar. Åh.

Hemma i stan var vi med Johan och Helena och en dag tog jag mitt pick och pack och åkte till Way out West med Morgan och Kalle och andra vänner. Upptäckte att det inte var min grej, men såg i alla fall Kanye West.

 

Hade sommarblekt hår när jag och Morgan åkte till Rosendahl och åt picknick och tittade på alla äppelträd och skrev listor på saker vi ska göra för att överleva vintern och hösten på bästa sätt. Fikade med Alice som äntligen kommit hem.

 

Drack öl med Sonja och avslöjade hemlisar, var på parkbio och fikade på café 60 hela kvällarna, gjorde en dagsutflykt till ett hippiekollektiv på Ekerö med Morgan och Helena för att äta lunch och prata och njuta av sommaren.

 

Kom tillbaka till skolan, posade i badrummet med långt hår och köpte min bästa bästa tröja som är sönder nu. Började på dans, tittade på In Treatment, lyssnade på Filosofiska rummet nästan varje dag och var hemma hos Hevin en kväll och dansade till Shakira med skolkompisar.


September.


Fikade en eftermiddag på Vurma med Filippa Matilda Lotta och Morgan och tillbringade sen hela kvällen på Filippas balkong med dem och Sonja. Åh fina fina vänner.


Var med Helena nästan varje dag, fikade på Kaffe och pratade på skolgården. Fina Helena.


Hängde på Charlies haha, bevittnade slagsmål och gillade sommarstockholm med Morgan Sonja Filippa och Matilda.Skolan var elak och rivstartade, plötsligt hade jag och Morgan ingen tid att ses men varje helg promenerade vi länge, gick på Bondens marknad och traskade runt på Söder. Hehe bilden på mig är kul, ser gravallvarlig ut.

 

Rufus hade inflyttningsfest på sin takterass.

 

Jag tillbringade de flesta lunchrasterna med Helena och träffade Sonja ofta.

 

Skrev i dagboken att jag var så glad att jag lärt känna Alice, för få är så kloka som hon. Vi började håltimmesfika varje torsdag och smsade decimeterlånga livsuppdateringar minst varje dag.

Satt på Gildas uteservering en hel fredagskväll med Elina och Hevin, sådant man kan göra på sommaren.

 

Spelade galenpanna

 

Såg ut sådär och började med en så fina vana att promenera varje vardagskväll i min förort och lyssna på hiphop och känna mig mycket farligare än vad jag var. Åh längtar så mycket tills man kan promenera på kvällen igen.

 

Sista kvällen i september var jag med Lotta, Kalle, Rickard och Morgan och trivdes ganska så bra med allting.

Puh, ni anar inte hur lång tid det här tog. Har suttit fyra timmar i sträck nu haha. Första delarna kan ni läsa här och här!


morgan och gabriel


Igår var jag med Morgan och Gabriel och idag har jag legat i Morgans säng och pluggat på om EU och skrivit dagbok hela dagen medan han har övat gitarr. I morgon kommer sammanfattningen av juli-augusti-september kan jag nästan lova. Puss i kväll ska jag dansa med mina kompisar.


hår, före och efter

Före

och efter! Syns knappt någon skillnad på bilderna, men det är numera åtta centimeter kortare och i jämn brun fin färg. Så jag känner mig aningen mer tillfreds. Idag har jag haft psykologi för första gången, tror jag kommer älska den kursen.


hans rosling

Om ni är tråkiga är jag tråkig. Har alldeles för mycket att göra plötsligt och jag hanterar det så dåligt. Tittar inte i ögonen, hinner inte kramas tillräckligt eller berätta om allt som trycker, somnar nästan på jätteviktigt engelskprov och gömmer mig i vinterjackan. En bra sak är i alla fall Hans Rosling (klicka klicka klicka)


treårsdagen


Idag åkte de spanska utbytesstudenterna hem och det var sorgligare än jag tänkt mig. Men en sådan himla lättnad också, att nu bara ha sig själv att ta hand om, det brukar ju räcka gott och väl.

Så min första eftermiddag i frihet tillbringade jag med Alice vid hennes köksbord, jag har längtat så mycket. Jag har äntligen kunnat träna igen, mamma klippte mitt hår åtta centimeter och Morgan var snäll och färgade det. Ni får se bilder imorgon!


gråtkramar, spanjorer, ai se eu te pego och så fina vänner

I Jonnas hall på tre-fyra kvadratmeter trängdes i lördags skorna från femtio tonåringar, golvet var mer ett hav av snören och sulor badande i smält snö.

Gorka och Johan hade engagerande samtal.

Raquel och Nahia

 

Kvällen bestod av jag har aldrig (yo nunca!), frenetiskt dansande till 90-tals hits, gråtkramar, långa diskussioner med Elina och så himla himla underbara spanjorer. Och svenskar. Så bra kväll. Kommer på riktigt sakna Gorka, min pepino!

(Och note till Ebba, förlåt att jag inte svarat på ditt mail jag skäms verkligen, men jag har haft fullt upp!)


skansen och skridskor

Igår tog vi båten till skansen och såg lodjur, rävar, ugglor, älgar och sälar och besökte skolan från 1890. Jag blev helt hänförd av den och bestämde mig för att jag vill plugga modern historia efter gymnasiet.

Vi tog spårvagnen till Kungsträdgården och åkte skridskor. Här är Irati, Elina och Felicia.

Ander, Jonna, Gorka och Elina.

Elina, Arrate, Lander, Nerea och Berta (man kan heta Berta i Spanien!!) På kvällen dansade vi hos Jonna, det får ni se lite mer av imorgon!


swedish knytkalas

Igår hade vi knytkalas med våra fantastiska utbytesstudenter, fyrtio sjuttonåringar som trängdes på golv och köksstolar, delade systerligt och broderligt på maten och dansade till spansk musik och abba. Vackra Sara och Moa på bilden, och lyckliga Jonna haha.

Det var ganska så trångt i köket haha. Här är Ida, Christine, Anita, Felicia, Lander, Arrate och Elina.

Och där är Gorka i rutig skjorta!

Gorka är så underbar, han säger att han vill flytta till Sverige och plugga här i ett år och han älskar svenskar så mycket och säger att vi är så trevliga och väluppfostrade. Så allt går bra men jag är så brutalt trött för vi har så himla fullproppat schema. Idag var vi på skansen men det får ni se imorgon, puss!


pigg å glad

Det är krävande att vara barnvakt åt en artonårig spanjor tjugofyra timmar om dygnet. Fast det går förvånansvärt bra, skönt i alla fall att han pratar bra engelska. I kväll ska vi till konserthuset och jag lovar att försöka uppdatera så fort jag får tid!


om Gorka och utbyte

Hej kära vänner, mitt lov har varit fantastiskt och jag har gjort precis vad jag har velat göra och mått så himla himla bra. Men som ni vet börjar skolan igen och idag har en hel bunt spanjorer kommit till min skola för min klass har utbyte med dem, de är alltså här i en vecka och min utbytesstudent som ska bo hos mig har det fantastiska namnet Gorka. Om en månad åker vi till dem i Bilbao och lär oss massa spanska, så kul! En nästan gratis vecka i Spanien liksom. Men med detta vill jag ha sagt att jag nog inte kommer synas här alls på en vecka, men jag tror ni klarar er. Puss och tack de fina kommentarer ni ibland lämnar efter er


april maj juni 2011

April.

Första dagarna i april var jag och Morgan i Paris. Det var så himla bra och så himla välbehövt. Hoppas vi kan åka tillbaka snart och hänga i judekvarteren, försöka tyda de franska menyerna på Ave Maria och promenera runt halva staden.

Gangsta-fest haha. Kvällen innan hade jag och Morgan varit hemma hos Matilda med henne och Filippa och vi insåg att Fjodor bodde i lekstugan.

På påsken klappade jag kattungar på Gotland, sådde sallad, morötter och potatis och längtade efter Morgan. Jag var så arg på min lärare för att de fyllde mina vårmånader med så fruktansvärt mycket plugg.

 

Annars kollade jag på läroverksfejden, hade tävling med Morgan om att lära oss alla världens flaggor och huvudstäder och så blev jag vegetarian. Mitt bästa beslut på hela året, borde skriva så mycket mer om det här egentligen. Sista april blommade körsbärsträden i Hammarby Sjöstad!

 

Maj.


Valborg var så väldigt konstigt men roligt när man tänker tillbaka på det. Ett oinbjudet dansande killgäng i vardagsrummet.

 

Den nionde maj hade jag och Morgan varit tillsammans i två år! (Haha bilden...)

 

 

Min trädgård såg ut som en djungel och vi cyklade överallt. (Finns inget bättre än att bli skjutsad och pussa hans rygg). Hade nationella proven och var ledsen över att min favoritmånad var så ohändelserik, tränade jobbade pluggade mest hela tiden.

Började googla på trötthetssyndrom och konstant utmattning för jag var så kraftlös. Kunde sitta i timtal, på riktigt, och bara stirra framför mig, känna hur musklerna svek mig, inte orka resa mig eller ens starta datorn. Hade svårt att ta mig till skolan och stannade ofta hemma. Först någon månad senare insåg jag att jag faktiskt gått in i väggen, vid sexton års ålder, att åtta månader av konstant stress och frånvaro av vila tagit ut sin rätt.

Lösningen var att vila, tre månader tog det att bli normalt energisk igen. Så vänner, akta er! Det är inte värt det, jag fick förvisso bra betyg av allt pluggande men jag hade bytt bort dem utan tvekan mot att ha ork att träffa kompisar och energi att ta mig upp ur soffan. Så snälla ni, sluta innan det går för långt.

 

Det var äntligen varmt, man kunde hänga utomhus och jag drack ofta kaffe på Mariatorget med Morgan. Läste två av mina bästa böcker, Den allvarsamma leken och Eating animals.

 

En kväll var vi i Rålis och lekte i lekparken och en annan dag var jag på loppis med Baba.

 

Hängde mycket i solen på skolgården med Morgan Kalle Guido Helena och resten av skolan. Åh låt det bli vår snart!

 

Juni.


Satt på en balkong med så fina kompisar en hel natt, lekte maffia och spelade alias till klockan fyra.

 

Var på Gotland en helg. Det var så varmt att man behövde solkräm och en av de bästa helgerna på året.

 

Tog oss ut till min bästa park Hagaparken, jag Filippa Dina Kalle och Morgan. Sådana kvällar är det bästa med våren.

Besökte Paris för andra gången på två månader, fast nu med min familj.

 

Hemma spelade jag kopiösa mängder backgammon, var glad att Ville kom hem från usa, åt lunchsallader och hummus-mackor, tittade på svtplay, sökte jobb jag verkligen inte ville ha och hade backgammon-spelkvällar hemma hos mig.

 

Midsommarafton är ett av mina finaste minnen från 2011, kvällen var inte så speciell och jag och pojken min gick hem vid efter tolv och spelade backgammon på hans balkong till solen gick upp igen. Då träffade vi Sonja och Filippa, satte oss på Montelius och träffade Raman. Allt var smått magiskt och solen tycktes inte gå ner. Nästa kväll var vi på Montelius igen och åt chilisås hahaha.

 

Morgan började jobba, jag hade all tid i världen och satt mest i min trädgård, lyssnade på radio, läste DN, åt smultron och väntade på att han skulle komma hem. När han väl var hemma tittade på Jamie Oliver, badade i sjön, brottades, åkte till Naturhistoriska museet och trivdes så himla mycket.


sen vi hördes senast har jag

Spelat sällskapsspel och druckit trefemmor.

Tillbringat massa pluggtid med Kant och Hume och ena dagen känt mig som hela världens tredjehandsval för att nästa dag känna mig så himla lyckligt lottad.

Igår var jag hemma hos min nästan-men-egentligen-inte-riktiga-mormor och fikade med henne i timmar för hon är fantastisk. Sen fikade jag med fina Hedvig och på kvällen spelade jag, Morgan, Dina och Lotta Alias, drack litervis med te, planerade våran resa till slottet i Småland och skrattade tills vi svettades. Gillar dem så mycket.

 

Idag har jag brottats med Morgan och pratat hittepå-spanska. Sen fikade jag på Kaffe med min bästa bästa Alice och pratade hetsigt i timmar om jullovet, vårterminen, sommaren, mormödrar, landställen, alla resor vi ska göra och så vidare och så vidare. Nu är jag taggad på allt allt allt som ligger framför mig.

 

(På sista bilden kan ni se att mina glasögon är tejpade på den för er vänstra skalven, det är kul men jag älskar dem så mycket) Puss!!


om bengt ohlsson, kulturvänstern och viktiga debatter

 

Bengt Ohlsson skrev för några dagar sen en artikel i DN om vänsterns monopol på kultur och empati, hur man "måste" rösta vänster för att vara accepterad som kulturarbetare. Den är väldigt läsvärd även om man, som jag, inte har samma politiska åsikter som han har. Jag tycker det är ett viktigt och högst demokratiskt inlägg, man ska kunna kritisera allt och det står inte rätt till om någon känner sig mer eller mindre tvingad att utge sig för att rösta åt det ena eller andra hållet bara för att man har valt ett visst yrke.

Men samtidigt blir jag så ledsen, för jag inser att många läser artikeln som argument till varför man inte ska rösta vänster. Vilket det inte är! (Fast man kan väl ana att Bengt Ohlsson själv röstar blått) Artikeln är en kritik mot ett beteende, en norm och mot vissa kända kulturpersoner och jag tror inte att den är menad att vara ett debattinlägg om politiska ideologier eller sakfrågor. Eller jag hoppas att det inte är hans intuition, i så fall är det ett slag under bältet mot alla som röstar vänster men inte är kulturarbetare.

Och jag är så ledsen på att hur man röstar mer är en livstils-fråga än en fråga om vad man innerst inne tror är bäst för samhället. Och av någon anledning nämner inte Ohlsson att det faktiskt förekommer precis samma sak fast åt andra hållet och inom andra kretsar, exempelvis inom ekonomisektorn. Här är tre kommentarer jag tyckte var viktiga.

 

"Bengt, du ska inte tänka på politik i termer av vilka sociala kotterier du vill eller inte vill tillhöra, eller vilka kläder du tror är förknippade med respektive ideologi. Du ska rannsaka ditt inre och noggrant tänka igenom vad varje ideologi kan tänkas ge för konsekvenser för samhället och de individer som lever i samhället. Det är faktiskt helt ok att rösta på V och klä sig i tweedkostym om det är vad du vill. Du har rätt att rösta på M och samtidigt dricka rödvin med dina söderpolare."

och

"Bengt Olsson ska såklart inte hålla fast vid en vänsteridentitet bara för att hans idoler är vänster. Att söka sig till en politisk riktning p.g.a. tilltro till personer (må det vara Norén och Lugn eller Reinfeldt och Borg) är helt i sin ordning, men sen bör man såklart pröva ståndpunkterna som sådana. Men att Bengt Olsson själv inte gjort det betyder inte att större delen av vänstern eller för den delen kulturvänstern (dit väl ingen räknat Olsson?) inte gjort det?"

och

"Som företagare, storstadsbo och medelklass känner jag precis igen mig. Jag får i alla yrkesmässiga och sociala samanhang tyst sitta och lyssna till Juholt-mobbing, skattekverulans och allmännt sossehat utan att kunna gör någonting eftersom jag då skulle röja mina politiska värderingar. Fick mina kollegor, kunder och många av våra vänner veta att jag är socialdemokrat skulle både försörjning och socialt liv hamna i riskzonen. Såvitt jag kan begripa löper Bengt Ohlson inga sådana risker."


Jag hoppas att ni nu inte läser det här och tror att jag anser mig vara världens förstå-sig-påare eller att jag tror jag vet bättre än alla andra. Jag hoppas mest att någon enstaka kanske faktiskt läser artikeln och tänker efter, för det är så viktigt!


januari februari mars 2011


Januari

Januari var snöigt och kallt och jag hade min vinterjacka från 2008. På jullovet fikade jag mest hela tiden, promenerade, åkte längdskidor med mamma, tittade på En kärlekshistoria och Amarcord med Morgan och hade High School Musical-kvällar med mina klasskompisar.


Hade skolångest, var barnvakt åt bästa pojkarna och bokade Paris-resa med Morgan. Det bråkades mellan kompisar, en kväll var vi alldeles för många i en liten lägenhet och dansade och en annan var jag hemma hos Helena med hälften av södras ettor.

 

Räknade matte med Hanna, hade obarmhärtigt mycket plugg och gosade mest med Morgan på helgerna. Den sista helgen i månaden var vi i våran kompis källare på Bondegatan tillsammans med ungefär hundrafemtio andra tonåringar och det var ungefär det sjukaste jag varit med om. Men roligt.

Och jag såg ut ungefär så här.

 

Februari.

Besökte Myrorna i Ropsten med Filippa Sonja Benjamin och Morgan och jag köpte min analoga kamera för tjugofem kronor.

Hängde hemma hos Julia med högstadievänner och hade på mig favoritkjol mest hela tiden.

Upptäckte hur bra Kaffe på St.Paulsgatan är och klippte lugg.

 

Matilda Filippa och Morgan sov över hos mig en kväll och vi googlade på wombats. En annan snöig dag var de på besök i min skola.

 

Var på Peppar en kväll och gick sen hem till Dina och hade så himla himla roligt. Annars var februari precis så tråkig som februari brukar vara.

 

Mars.


Snön började smälta och det blev försiktigt vår.

Mars började med sportlov och jag var hemma och läste allt jag kunde komma över. Upptäckte också storheten med att lyssna på radio och tillbringade största delen av tiden med Morgan. Vi spelade mycket piano tillsammans minns jag.

 

Var hemma hos Rufus en kväll med mina finaste vänner.

 

Såg ut lite så här och mot slutet av månaden hade jag så mycket i skolan att jag knappt hann sova. Pluggade oftast hela helgerna och kände mig konstant matt och utpumpad.

 

Köpte en klänning jag hade på mig nästan varje dag på sommaren.

 

Var på smögboyz-konsert haha.

April-maj-juni kommer snart!


om huvudstadsleken, kaffe och framkallade foton

Det verkar kanske som att jag inte gör annat än att fika men det gör jag! Igår hämtade jag ut mina analoga foton till exempel. De blev helt helt fantastiska, speciellt med tanke på att kameran kostade tjugofem kronor på Myrorna. Ska scanna dem snart så ni får se! Är så lycklig över dem.

 

Och så har jag hängt med Gabriel och Morgan och som så ofta när vi umgås slutade det med att vi lekte huvudstadsleken haha. Tröttnar aldrig. Annars har jag lyssnat på Sean Paul (kan någon förklara för mig varför jag gör det?), ordnat nytt pass, pluggat filosofi och brottats med Morgan. Fula färger det blev på bilderna förresten, hatar blogg.se så innerligt.


och vågorna verkar så ihjäl en

Fikade med Filippa och Sonja igår, de är bra. Idag ska jag bara träna och plugga, så himla elakt att lägga filosofiprovet som avgör mitt betyg fyra dagar in på vårterminen. Åh. Annars längtar jag mest efter snö och att resa utomlands.


gravity can't forget to pull me back to the ground again


Åh åh åh titta vad jag hittade!! Hela hela konserten från Glastonbury, en och en halv timma. Jag är så lycklig, nu vet jag vad jag ska göra i kväll.


tinker tailor soldier spy

Igår var jag på bio med Dina Morgan Kalle och såg den bästa film jag sett. När jag gick hem var asfalten glittrig.

Idag är allt turbulent och jag har darrat konstant sen jag vaknade för jag orkar inte orkar inte orkar inte. Det är så larvigt alltihop för jag är arton om ett halvår.


alice och dina

Idag tränade jag på friskis igen för första gången på länge, har bara fått spinna och så i ett halvår ju. Det var sjukt kul, har längtat så himla himla mycket. Sen fikade jag med fina Dina och fina Alice och ältade allt som hänt på nyår haha. Och gick i världens bästa bokhandel.

Snart ska jag kasta mig iväg till stan igen för att hoppas på att jag får biljetter till Tinker, Tailor, Soldier, Spy som egentligen är fullbokad men jag och Dina håller tummarna! Puss snart kommer en årssammanfattning, jag lovar.


hattar

Jag hade en så himla fin nyårsafton igår, trots att jag egentligen tycker att nyårsfirandet har blivit så sjukt prestations- och kravfyllt. Men jag hade det så väldigt bra, åt middag hos Morgan med honom, Ville, Dina, Guido och Sonja. Så himla fina och bra vänner.

 


På tolvslaget var vi på Mosebacke och sen dansade vi i timmar till 90-tals hits och jag ville aldrig att det skulle ta slut.


RSS 2.0