om man har lite för mycket tid på morgonen kan det resultera i

lite för mycket posering.


augusti genom telefonen

I trean var jag söt.

 

På min väg till way out west.

Turistade på spårvagnen

Och så var man tillbaka i skolan

Och idag har jag köpt ett alla-borde-ha-plagg nämligen en glittrig tröja, samt ett typ virkat linne på myrorna.


mellanstadievän

Idag träffade jag fina Anja som jag inte träffat sen vi slutade sexan tillsammans. Efter att inte pratat alls på fyra år finns en del att ta igen. Bilden är så hemskt bra, tagen på våren i sexan.

Min familj har kommit hem från Gotland och med sig hade de morötter, sallad och persilja från landet, ägg från bonden, jag har egenplockade vinbär i frysen, grönkål från bondens marknad och en kasse äpplen från mammas kompis. Hur nöjd?


desenzano del garda

Your image is loading...

Nya skor för tio kronor på en enorm loppis på Katarina Bangata som jag och Morgan råkade hitta igår, värt. Tio kronor liksom, två koppar kaffe i kaffis.

Idag drack jag Ville och Morgan kaffe och googlade "mysiga byar italien" för att tillslut bestämma oss för att vi nog åker till Desenzano del Garda och Milano på höstlovet, det kommer bli så bra. Ungefär som Jönköping.


-

Det låter säkert larvigt och ni tror säkert jag överdriver men på två dagar har jag gått från energisk utvilad och pepp till lika apatisk som jag var i juni. Det känns som mina muskler förtvinat och jag som precis fått en vanlig puls ett hjärta som inte gjorde fysiskt ont av stressen ett lugn som jag trodde skulle räcka längre än två dagar i skolan.

När lärarna pratar om vad vi ska göra under terminen, om vad vi ska lära oss, om att det nog kommer bli ett ganska tufft år känns det som mina axlar pressats ner till midjan. Det bli skrovligt i halsen och trycker på bröstet och revbenen för jag KLARAR DET INTE. Jag vill lägga mig som en bebis på golvet och skrika ta hand om mig.

Jag vill bara bara bara sitta på ett bageri med min bästa vän och pussas pussas pussas tills de utanför fönstret himlar med ögonen.

Men jag vänjer mig väl.


en fredag

Efter skolan stannade jag Helena och Michel länge på skolgården och tog igen lite vad som hänt i sommar. Tredje bilden är så bra, en vanlig dag på södra liksom.

 

Jag Morgan Guido Helena och Johan lagade och åt middag tillsammans, satt på balkongen, tittade på chilenska apor och farbror vattenmelon. Idag kanske jag ska bada för sista gången i år.


a single worded poem comprised of four letters

Min bästis, största kärlek och klokaste vän. Det pirrar i bröstet som om någon kramade kramsnö där inne. Han är en lugg att klappa på, en famn att somna i, ett bröst att gråta på, en hand att krama sig fast vid, en fotpuss under matbordet och förstående ögon. Han gör mig så lycklig.


ett namn är det motsatta av ett tal

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=4549387

Andra hälften av sommarpratet var fantastiskt, lyssna för guds skull.

Har haft något som känts som den längsta dagen i mitt liv med många nya lärare och brutal håltimme. Dricker beskt te, läser Nässlorna blomma, lyssnar på sommar, längtar efter Morgan, vilar min träningsvärkande mage och är så bitter över att skolan börjat. Det känns jobbigt på precis alla sätt. Faktiskt. Jag trodde inte att det skulle vara så jobbigt och jag längtar mig redan halvt fördärvad efter lov. Tanken på alla timmar i klassrum med dålig luft, i matsalen, framför läroböcker från nittiotalet och framförallt håltimmarna i kaffis får mig att vilja gråta. Nej nu får jag bita ihop.


hehe

t8zeUk

Typ det roligaste jag gjort.


augusti förra året

Augusti förra året började med att vi sa hej då till Emmaboda som mest varit jobbigt och vid ett så dåligt tillfälle.

 

 

Var en del på Gotland också.

 

Var på kvällar hemma hos Julia med Emma Filippa Matilda Emma (ganska så fasansull bild kvalité- och färgmässigt)

 

Badutflykt

 

Gick på parkbio och lekte i lekparker. Inte min bild fast den är så himla bra.

 

 

 

Vågade mig iväg till första dagen på södra.

 

Var med bästa vännen min

 

 

 

 

Var på popaganda och en av dagarna slutade med munspel gitarr och Håkan-sång i Morgans säng till sent på natten.


fest hos mange

Första dagen tillbaka på södra var jag klädd i detta, men jag såg förhoppningsvis inte lika dum ut i ansiktet hela dagen.

På bara första dagen har jag hunnit peppa i aulan, hälsat på Hans (<3), köpa en påse kläder för tio kronor på Humana och fika på Kaffe med Helena. Det är Christina och Frida på bilden när de sitter utanför Kaffe.

Hängt med veckans bejbs <3

Jag har även bedömt och satt poäng på ettor (NOLLOR) när de dansat till fest hos Mange. Hemskt underhållande. Rebecka och Helena var domare och lekledare.

Johan var stolt. Slut på första dagen! Känns ännu jobbigare än igår måste jag säga. Fast på samma gång spännande och jag tror det kommer bli ett jättebra år, bättre än både nian och ettan. Det ni!


i don't see anybody that dear to me

Your image is loading...

Har haft en hemskt bra dag men när jag tänker på tidiga novembermorgnar, södras skolmat, illaluktande idrottssalar, att missa höstdagarnas få timmar av solljus för att man sitter i ett klassrum och powerpoints så känner jag mig som ovan. Men det är bara bita ihop och det blir nog lättare att vara i skolan efter två-tre veckor. Har ju min göra-vintern-lättare-lista sen också. Vad pratar jag om, det är fortfarande sommar? Men jag är  så inställd på att det är höst. Men det blir okej, finns inte så mycket man kan göra åt det. Har gjort en så bra höst-spellista som heter höst men det är ok . Puss!!


bussväntan, hippiekollektiv och äppelträd

Om ni någon gång ska till Rosenhill på Ekerö, se till att titta upp bussarna i förväg. Fast det var inte mig emot att få vara med Morgan och Helena extra länge, prata prata prata skvallra skvallra skvallra. Är så glad i dem, fina fina vänner.


poem on the underground wall

Fikade med fina Hevin, Isabella, Agnes och Clara vid Nytorget igår och tittade på Jonas Gardell som uppträdde på parkteatern, men han var inte så bra som jag tänkt. Blev lite besviken. Tittade på In treatment med Morgan på kvällen och imorse var sista sommarlovsmorgonen, fint men lite ångestfyllt.

Det är så skönt, för jag kommer på mig själv med att tänka att jag känner mig så mycket tryggare och säkrare än för bara några månader sen. Vet inte om det beror på all tid ensam på Gotland (vilken kliché), Morgans lugn, fina kompisar eller bara för att någon gång måste helt enkelt den skakande otryggheten och den alltid närvarande självrannsakningen gå över.


för att göra hösten och vintern lättare ska jag och morgan

 

- promenera mycket och vara ute mycket i allmänhet för det är så skönt med frisk luft

- ha varma kläder även om de är fula

- ha ljusslingan i mitt rum tänd mycket

- träffa många kompisar, hänga runt, prata prata prata prata

- åka längdskidor och långfärdsskridskor med matsäck och kaffe och te

 

 

- hitta på saker, göra utflykter, upptäcka nya platser, göra miniresor, ta initiativ, inte bara sitta hemma

- fika mycket på caféer

- ha spelkvällar. monopol, alfapet, backgammon, finns i sjön, galenpanna

- ha långkalsonger och raggsockor

- ha fina kläder! jag mår i alla fall sämre om jag har mina fulaste kläder på mig

 

 

- gå på bio, se bra filmer eller serier (fast jag gillar inte att se på tv...)

- läsa många och bra böcker

- SOVA MYCKET

- pussas mycket och strutskramas

- planera resor

 

- klara: ha fint nagellack

- upptäcka kungsholmen

- inte plugga för mycket (fast det kan inte bli för mycket spanska hehehe)

- klara: träffa mina systersöner ofta

 


guido + alice = gulice (gullis!)

Fikade igår med Guido och Alice (som äntligen är hemma!) och idag satt jag på string med Alice i timmar och hon är så himla bra. Nu ligger jag nerbäddad i min säng, snorar som en bebis, har ont i bröstet och mitt hjärta tickar i obehaglig racerfart. Äh, det går över om några dagar. Puss finosar


vårby gård

Hevin bjöd hem några vänner igår till hennes casa i Vårby gård, alla bilder blev helt fruktansvärda så ni får nöja er med en bild på mig och Morgan från för precis ett år sen istället. Och open airet vi kulle på ikväll är inställt på grund av regnet, är så ledsen.

Idag var jag så modig förresten, gick på prova-på-jazzdans-för-nybörjar-lektion på balettakademien helt själv bara för att jag har velat så länge. Det var jätteroligt så nu ska jag bara överatala mamma om att köpa ett terminskort!


torsdags


I torsdags visades black swan i rålis men den var snäppet för obehaglig för mig så jag åkte buss med de finaste actionälskande tanterna till Tessinparken där Morgan Jolena Oliver Viktor och Elin satt och pratade på gräset. Jag börjar bli förkyld men är på hemskt bra humör ändå.


jazoon

Förstår inte varför det tagit sådan tid att upp täcka barnprogrammet gabba gabba.


kanske är jag någon form av känslodyslektiker

Snyggaste Hevin. Parkbio i rålis var planen i onsdags men vi hamnade på café 60 med vänner från södra vi inte träffat på länge, pratade skolångest/pepp och tjejiga viktigheter som bröst, mens och Beyonce (<3). Vi fick kurdernas historia utredd för oss av Hevin och när de stängde begav vi oss åt olika håll allihopa. Fint var det!

 

Tunga ja

 

Helena-bejben utan raklugg!!

 

 

 

 


run the world

Efter letande i affärer och fyndning av väska, jacka och skjorta för Morgans del åkte vi till rosendahls trädgård på Djurgården och slog oss ner bland äppelträd, blomodlingar, tomatplantor och pensionärer. Det var hemskt fint och ungefär det dyraste jag varit med om.

Vi skrev en lista på massa saker vi ska göra i vinter för att få fem månader av mörker att bli lite mindre hemskt, som att ha fint nagellack, promenera mycket, ta initiativ,  ha hundra spelkvällar med kompisar och ha varma kläder även om de är fula. Puss!


still love the way he rock them black diamonds in that chain

Fikade med Matilda och Julia

Morgan och Julia

och Dina igår.

Jag gillar dem hemskt mycket.


hur jag önskar det såg ut utanför mitt fönster varje dag

Förbannar min egenklippta och för korta lugg, läser om bilfria stadsdelar i Köln och planer på äppelplanteringar i Skåne, lyssnar på P1 dokumentär, planerar Spanienresa med Morgan och Ville, längtar efter kompisar och lagar ärtsoppa och krusbärskräm.


sandstormen och balettdansösen


Igår var det kräftis hos Filippa (fast jag åt inga kräftor) och när det var dags att bege sig åkte jag och Sonja till söder för att spatsera på tomma gator, hänga med killar med avslöjade smeknamn, prata i timmar, vara fnittriga och missa sista tåget. Helt fint alltså.


emmaboda dag tre och fyra 

Bromance mellan morido <3

 

 

 

 

 

 

 


way out west

I fredags var jag plötsligt i Göteborg utan att egentligen reflekterat över varför jag åkt över huvud taget. Det var inget band jag verkligen ville se (förutom fleet foxes), det var inte så många kompisar där, jag bodde långt från Morgan och allt som allt kostade resan mig minst 2500. Så efter en natt med fyra timmars sömn, illamående, extrem smärta i fötterna (min fotläkare skulle döda mig om han visste att jag gick runt i gamla converse hundra timmar i sträck) och äcklig mat var jag hemskt bitter och på dåligt humör (jag vet, det gjorde allt ännu bättre). Men jag jobbade på det och lördagen blev mycket bättre. Promenerade i staden, badade i en sjö, spelade finns i sjön och såg Kanye från utanför området då Kalle och Morgan, som jag hängde med dagarna i ända, inte hade band för båda dagarna. Men nu har jag lärt mig att tänka efter om jag verkligen vill gå och att inte köpa festivalbiljett i förväg. Har den här sommaren köpt biljeter till fyra festivaler, för att sedan sälja två och ångra att jag gick på en. Jag är skön!

 

Idag har jag varit på brutalt dåligt humör och nu ska jag träna för att sluta vara arg. Hahaha ser framför mig hur jag springer i en luvtröja i regnet och lyssnar på arg musik, men nej. Jag får inte ens springa, har benhinneinflammation ju <3


doktor glas och bränn din bh

Efter månader av uppskjutning och ångest släpade jag mig idag motvilligt till H&M för att lägga dyra pengar på mitt hatplagg alla kategorier, en bh. Inte nog med att det är dyrt, obekvämt och en plåga att prova ut, kvinnor som bär bh mer än tolv timmar om dygnet har dessutom mycket högre risk att få bröstcancer än de som bär det mindre än tolv timmar eller inte alls. Så efter att småsvettig letat rätt på en inte för porrig variant, petat ut de förnedrande inläggen och till slut provat ut rätt storlek ligger den nu där på mitt skrivbord och hånler. Jag vill bränna den, slänga den, aldrig röra den. Och trots det har jag på mig en var eviga dag förutom på Gotland.

Men fan vad jag ska bränna gamla bhar när vi har bh-bränningsdag på skolan.


photobooth-arkiv (kaskad av egobilder)

Åh jag och pojken i åttan innan vi var tillsammans tror jag. Mina gamla glasögon!

 

Vaniljkrämshår ja tack

 

Hahaha åh Sonja Wilma och jag

 

Uhu vinterkläder

 

Hahahaha åh men det var en fin kväll med wombats

 

Tre photobooth-pauser i pluggandet. Jag har en sådan hatkärlek till den historieboken.

 

Har blått nagellack med glitter på. Det skulle bli en rymd men blev bara kladd. Men lite coolt ändå!

 

En halvful osminkad bild på mig från igår. Jag är blekare än man borde vara den här tiden på året men jag äh man kan ju inte lyckas med allt. Och så här ser jag ju oftast ut, inte som på bilderna jag är fixad och posar . Har kommit på hur mycket jag hatar oäkthet förresten.

Just nu lyssnar jag på Timbuktu och vill dansa dansa dansa dansa dansa med vänner på festival. Åker till way out west imorgon!!


cykelhjälm

Så här såg jag ut idag när jag fikade med Isabelle och sen cyklade hem i regnet. Fast jag hade inte hjälmen på när vi fikade så klart. Ikväll ska jag bara dricka te, läsa Martin Bircks ungdom och promenera i min förort som är en smygdjungel.

 


emmaboda dag två

Ägget/hjärtat


johan + helena = jolena?

Igår var jag och Morgan med Helena och Johan mest hela tiden, de är så fina. Parnamn äger förresten, klara + morgan = klorgan och johan + helena = jolena


emmaboda dag ett

Jag längtar tillbaka, till dygnet runt-häng, caféfrukostar, timmarna i tältet, kortspel och alla timmar av prat.


hon säger att du har ett så trevligt sätt att tiga på

Puh, nu är jag hemma för att stanna. Gotland var hemskt fint, badade med Morgan och våra familjer i timmar, busade med fina systersönerna, läste ut Doktor Glas som jag älskade och nu har jag börjat på Martin Bircks ungdom. Idag ska jag till myrorna i Ropsten och sedan lovar jag att lägga upp bilderna från emmaboda!


biskops-arnö

Jag måste gå på Biskops-Arnö efter gymnasiet. De har en kurs som heter Frilans i Latinamerika och jag blir helt kallsvettig av lycka, frilansande journalist i Latinamerika? Med Lars Palmgren som lärare? Det är för mycket. En annan heter Hållbar utveckling runt Victoriasjön och innebär bland annat att man praktiserar under fem månader i Östafrika och tillsammans med VI-skogen (<3) arbetar för att förbättra levnadsvillkoren för jordbrukarna (bland annat genom att plantera träd!!!). Och hela skolan lägger stor vikt vid miljö och har jordkällare istället för kylskåp. Jag är så lycklig.


juli genom telefonen

De flesta bilder har ni nog redan sett. Juli var mest bär, Gotland, katter och vänner. Sista bilden är från igår då jag Filippa och Rufus satt på Rufus takterass och i hans kök och pratade pratade pratade i timmar. Hemskt bra. Ikväll åker jag till Gotland igen för att bada och vara med Morgan, men jag är tillbaka redan på söndag!


ALL OF THE LIGHTS

Spelade backgammon med Tobias på Nytorget idag vilket får representeras av en random men bra bild på Emma och Morgan från första veckan på södra, samt en bild från nyår på Morgan, Tobias och Emma.

Är så tröstlöst ledsen över att de tre äppelträden i min trädgård sammanlagt har tre äpplen i år. Va? Förra året hade jag med mig minst fem äpplen till skolan varje dag under två månaders tid (om inte mer?) för att vi i alla fall skulle hinna äta upp majoriteten av dem. Och vi ställde ut i fyllda korgar på trottoaren så folk kunde ta. Jag kan inte förklara vad det är med äppelträd, men jag skulle kunna betala många pengar för att det stora gamla äppelträd vi hade på Gotland skulle komma tillbaka. Det blåste ner i en storm för fyra år sen och jag har inte riktigt kommit över det. Kvar står en ihålig och ensam stubbe som har ockuperats av myror. Jag undrar hur många timmar jag spenderade i det trädet som liten, flera meter över marken med knastrande bark under naglarna.


pretty people

Har ätit så mycket blåbär att jag är rädd att jag kommer vara konstant blå om tungan. Men det är det värt!! Förresten är jag så ambivalent gällande mitt hår. Blond eller ljusbrun eller mörkbrun och raklugg eller snedlugg. Stora frågor. Är i alla fall så hemskt trött på det jag har för tillfället att jag nog ska snygga till det lite right away med en kökssax. Önska mig lycka till!


"ni ser ut att vara med i en film"


eh tappat hakan

http://urplay.se/161194?page=1&relatedpage=1&relatedformat=all&start=243&quality=&caption=swecomplete

Jag är helt förbluffad. Det bästa tv-program jag sett antagligen, allt känns i jämförelse ganska litet. Oj jag kan liksom inte sätta hakan på plats igen, bara gapar.


klara alice märta alice märta


-

Känslan att komma hem, tvätta alla unkna kläder, duscha och sen äta röda vinbär framför ett program om fåglar.


RSS 2.0