håltimmesfika



Igår håltimmesfikade jag med bästa Alice. Och helgen är lika oviss som vanligt känns det som.

en torsdagslista


Något som gjorde dig glad igår?
Att min klass var snäll, att spanskan var kul, att Morgan och jag var på så bra humör, pianojazzaftonen med Morgan och Elina och att jag sov hos Morgan och att hans mamma är världens bästa.

 

Vad gjorde du klockan åtta på morgonen?
Borstade tänderna bredvid min bästa person och slängde mig iväg på cykeln och trampade till skolan på bra humör.

 

Vad gjorde du för femton minuter sedan?
Promenerade min dagliga kvällspromenad i min bästa förort. Nej det kanske var en halvtimma sen. Chattade med Alice och läste bloggar i så fall!

 

Vad var det senaste du åt?
En morot eller torkade äppelchips med kanel som jag gjort själv!

 


Drömmer du mardrömmar?
Ja inte så ofta men de handlar om sjunkande båtar eller att jag åker skidor.

Favoritkläder?

Mina kjolar och skjortor från american apparel! Och min vita virkade tröja jag hade idag. Och mina stickade koftor. Och knästrumpor. Och träskorstofflor!

 

Vad är den äckligaste mat du vet?

Oljiga saker, typ friterat. Är vegetarian men jag tycker kött är otroligt gott, fast samtidigt hemskt äckligt också. Fast det värsta måste vara typ KFC eller sånt (speciellt efter att jag läst Eating Animals) Alltså. Det finns inga ord för min avsky.

 

Vad gjorde du i helgen?
Lyssnade på hiphop, fikade med Hevin och Elina och dansade.

 

Vad är dina fem viktigaste saker att göra den här veckan?
Åh har så mycket jag vill och måste göra. Men äta middag med kompisar, promenera i skogen med Morgan, plugga och boka boende i Italien typ.

 


Senaste låt du lyssnade på?
What's up fatlip med Fatlip (hemskt bra)

 

Vad tycker du är fulaste klädesplagget på män?

Knälånga shorts och strumpor i sandalerna.

 

Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska?
Att flytta in i en lägenhet med Morgan nu på direkten, bara laga vegetarisk mat, lyssna på bra musik, sova i samma säng var eviga dag och somna om när han väcker mig på morgonen. (Tänk vad många hemmafester man skulle kunna ha där också)

 

Bästa boken nånsin?
Catcher in the rye eller Eating animals, kan inte bestämma mig.

Vilka tidningar läser du?
DN, Expo, DN världen (hehe), Latin Lover (<3) och Grön Ungdoms medlemstidningar. Älskar historietidningar som handlar om andra världskriget i varje nummer typ.

Har aldrig förstått grejen med typiska tjejtidningar, mår verkligen bara dåligt av dem. "Så här gör du för att killen ska ha det så skönt som möjligt i sängen!!" eller "Få en platt mage till sommaren!!" ÅÅH!

 


Vad önskar du att du var bättre på?
Att jag hade bättre tålamod och att jag var bättre på att släppa mitt kontrollbehov.

 

Vad är din största rädsla?
Så himla många. Men framförallt att något ska hända Morgan.

 

Vad är det elakaste någon sagt till dig?
"Trygghet finns inte i en enda pojke. Det finns hos ens vänner" fick jag höra vid ett tillfälle jag var så skör och svag och öm. Det gjorde vidrigt ont. Men det har jag slutat tänka på för länge sen. (Och på ett sätt var det nog bra att höra. Eller inte bra för tillfället men kanske bra i längden).

 

Om du får barn vad ska du döpa dom till?
Vera och Hugo! Eller Arvid, det är mitt bästa namn.

 

Det finaste sms du fått i år?

Kommer inte på något speciellt men jag blir alltid så glad av de oväntade där det bara är ett hjärta eller när någon kompis säger att det var fint att fika och prata.

(Listan är ihopklippt från lite olika bloggar hehe)


mistake number one is that your crew don't love ya

En hemskt fin dag med engelska prepositioner, spanska nyhetsklipp, högljudda kompisar, creative writing på Catcher in the Rye, jazzafton i skolans fik och nu ska jag somna bredvid världens duktigaste kille.

like a tree or a high-class prostitute

Lärde mig några kasus på latin, hånglade i musikarnas korridor (vad brutalt det lät), slutade tolv, åt rödbetor på globala med Matilda Filippa Klara och Wilma, provade en fin svart mocka-jacka jag inte kan bestämma mig om jag vill ha eller inte, pallade äpplen, posade i photobooth och nu ska jag sitta i solen och plugga och träna och lyssna på Brother Ali och Hocus Pocus. Puss, tillvaron är himla fin ändå fast jag kan bli så arg för småsaker. (Tack Lii för att du orkar lyssna på mig ibland när det blir för mycket i skolan)

(Hade gjort fett fina gifs men de ville inte laddas upp)


och en lördagskväll


Gildas är nog världens bästa fik. Där satt jag i lördags i många timmar med Elina och Hevin och struntade i att åka till Ekerö och dansa. Sen dess har jag städat, gjort torkade äppelchips, promenerat, dansat, legat bredvid Morgan och gosat, skrivit dagbok, haft håltimma och varit i skolan. Det är kul att ni blir fler som tittar in förresten!


illmatic

Jag längtar så mycket efter något jag inte har kommit på vad det är än och det är som något segt klibbigt i varje hörn av mig för ibland känns det som att det inte kommer försvinna någonsin. Vill bara promenera med Morgan som i lördags och prata om svenska om skogen om ord om att flytta utomlands om Astrid Lindgren-världar som borde finnas om hur yttre omständigheter påverkar en (så det knappt finns något kvar) och om hur mycket promenader i skogen eller vid vattnet faktiskt betyder.


en fredagskväll



life's a bitch and then you die


holden caulfield

Jag blev stucken av en geting på orienteringen och det har svullnat upp så jag knappt kan sitta. Mina benhinnor är antagligen också förstörda for life efter att ha sprungit i 97 minuter (sju minuter från mvg-tid...). Men det var helt fantastiskt att vara i skogen, var helt lyrisk och kunde inte sluta tänka på Bröderna Lejonhjärta. Igår fick jag sendrag i tungan, eller det kändes som nackspärr fast i tungan. Så himla underligt. Men det har gått över.

Efter att ha dött lite i soffan på eftermiddagen träffade jag Sonja och satt på en parkbänk där det regnade och var sol samtidigt och vi pratade om allt viktigt och bra som hänt den här veckan. Förresten är det en broccoli på bilden, det ser typ ut som en grön golfboll haha.


ibland kanske det är så att jag längtar tillbaka

Åh Paris, jag är så glad att vi åkte. Jag skulle så hemskt gärna mycket hellre sitta på Ave Marias uteservering, promenera på kullersten, hitta gömda parker och hänga i judekvarteren istället för att orientera i regnet idag.


där är en volvo

(Ett praktexempel på krampande voldemort-fingrar)

Idag har jag haft flottigt och regnblött hår, utkladdat smink och varit klädd som en popare. Men det har varit bra ändå för jag har bara haft en lektion, köpt en tröja jag aldrig kommer vilja vara utan, fikat med bästaste Alice och stött in i Morgan på Slussen och pussats. Ni hade fått en bild på Alice om det inte varit för att instagram är elakt. Hon är så bra och vi har så mycket att prata om att vi glömmer var vi började.


åh


move like you come from colombia

Hon är bejben


hocus pocus

Fin helg men jag känner mig underligt likgiltig. Det finaste har varit

lyssna på hiphop med Morgan (och hiphop-föreningens skolfoto)

hänga på montelius och skratta

sitta på balkongen, äta frukost och sola

spendera hela förmiddagen bredvid Morgan i hans säng och prata och bara andas

matkulturs tjugofemårsfirande

dansen

och att jag nu bokat flygbiljetter till Italien med Morgan och Ville på höstlovet

(Helgen var även en walk of shame ut från charlies, inte lika kul)


sonja

Bästis 1

 

Bästis 2

(<3)


en måndagslunch och en tisdagsrast

Är hemskt sugen på att köpa en ny kamera efter att min lillasyster kom hem med en Nikon D3000. Har haft min sen sjuan och nu är det är inte allt för långt till jul heller. Åh tänk vad fint det skulle vara.


alice märta

Önskar att fler eftermiddagar spenderades med bästa Alice på vurma när man egentligen bara borde plugga men det finns ju så hemskt hemskt mycket viktigheter att prata om, få hjärtont av tillsammans. Bra är vad hon är.


lördag, brother ali, takfest och guds gåva till rufus

Det är så fint att promenera i min förort, som en smygdjungel nästan. Och det finns så mycket äpplen att palla. Och det finns ett persikoträd på koloniområdet!!

I Björnsan kunde man tro att det var sommar.

Vi gick i affärer, letade vinterjacka och bet sönder tänderna på lakritskola som var så god. Är det förresten tillåtet att vara som blek som jag är på bilden? Lär vara genomskinlig till november.



Rufus hade inflyttningsfest på sin takterass med utsikt över halva Stockholm. Det var hemskt fint och hemskt bra människor där.

 

 

 

Åh Dina och Kalle


idag för ett år sen

var det lunch med gamla klassen hemma hos Anita i hennes fantastiska trädgård. Åh längtar efter 9b, vi måste träffas snart igen.

Och på kvällen myste vi i Julias kök. Det var den dagen det.


self taught

Smådansade till Shakira på challes, bevittnade slagsmål som innefattade en stång, blod på marken och kastande av en cykel och en papperskorg. Finaste fina kompisar helt enkelt. September är fint.


-

Jag och Helena. Fina är vi.


för idag när jag cyklade var det höst

Igår gjorde jag och mamma något så fint som att fylla en flyttkartong med äpplen från hennes kompis träd. Jag var helt lyrisk och nu har vi äpplen för hela hösten. Och äppelmust! Mammas kompis hade åkt till Rosenhill och kommit tillbaka med 80 liter äppelmust. Jag drack så mycket att jag mådde illa. Det var nästan värt.

Och idag har jag spelat wordfeud och stannat i skolan till halv sex med Helena och Wilmer bara för att skriva på en så jobbig samhällsuppgift. Vi är inte ens klara. Hemma har jag skivat och kanelat och hängt upp äpplen på tork så snart har jag äppelchips! Nu väntar mina fina läxböcker på mig <3 Känns skönt att vara tillbaka.


sjunkande fregatten

Jag börjar 12.20 idag så jag sitter innomhus och tittar på regnet, dricker te, spelar wordfeud (spela mot mig!! jag heter klarahjort), pluggar, lyssnar på filosofiska rummet och har det hemskt bra.


I spit with an intensity you have to witness

Min snälle och händige pappa satte i helgen upp min mormors stringhylla från 60-talet som jag så länge velat sätta upp på väggen i mitt rum. Nu är det så fint och på hyllorna samsas några av mina bästa böcker, den fina LPn med smiths jag fick i julklapp av Morgan och min samling DN Världen, Latin Lover och Grön Ungdom-tidningar. Och ett backgammon-bräde och en så fin anteckningsbok som var min farmors.

Bredvid trängs skolfoton från sjuan och framåt. Böckerna man ser är Lyckad nedfrysning av herr Moro och Eating animals av bästa Jonathan Safran Foer. Den översta kameran använder jag och gillar hemskt mycket, den nedre är trasig men så fin att den får stå där ändå och posera.

Böcker jag fått eller köpt men inte läst, förutom Mannen som planterade träd som ligger underst och som jag läste i somras. Nu har jag bara kvar att måla om den spygröna fondväggen jag tyckte var så häftig i femman, sen är mitt rum fint ju!

(Är förresten hemskt trött på hur fula bilderna blir tack vare blogg.se)


loppis i aspudden



instagram

Åh Jamie. Pappan till mina barn ska också kunna göra så fina flätor.


om en bra lördag

Igår fikade jag Morgan Filippa Matilda och Lotta på vurma och undrade varför man inte fikat där innan. Vi spelade wordfeud lite för mycket, åt upp en okänd tjejs rester och blev så rädda att hon skulle komma tillbaka när vi satt och åt.

Jag Matilda och Filippa åt så himla goda kronärtskockor hemma hos Filippa medan vi tittade på högstadiebilder, Johan Palm-filmer och lyssnade på Beyonce.

Sonja Ville och Morgan kom också och drack te på balkongen med oss.

Sen var jag och Sonja på den deppigaste baren och hängde med Max Arvid Alma och deras kompisar. Hemskt bra dag och kväll alltså.


run the world

Jag älskar Beyoncé, det gör jag verkligen. För hon är världens snyggaste, så väldigt ambitiös och driven och smart och medveten om vad det är hon gör och så sjunger hon döbra. (Den som tvivlar kan bara titta på Year of 4 på youtube.) Men jag kan inte sluta tänka på hur det skulle vara om typ Justin Timberlake eller Eminem hade gjort samma låt fast de sjöng Who run the world? Boys! Föreställ er, visst skulle det varit väldigt konstigt? Det skulle bli världens grej och antagligen mycket kritiserat. Jag älskar Run the world, framförallt videon, och tycker inte alls att hon inte skulle gjort den, men jag önskar att det skulle vara lika naturligt för en kille att skriva en motsvarande.


telefonragg

Hade fyra timmars håltimma idag, var med bästa Sonja och åt på Globala och där förstod jag hur dåligt jag mår av Södra och att jag skulle må så mycket bättre på så många sätt på Globala. Vi får se vad som händer.

 

Jag blir så ledsen och så arg så arg när jag läser det här  http://www.dn.se/sthlm/nya-tradmord-i-stockholm

och det här http://www.dn.se/sthlm/piltrad-i-centrala-stockholm-fordarvade SÅ JÄVLA EGOISTISKT. Folk som bor i Sjöstan liksom? För de har det inte ganska bra ställt? De dödar träd? Nej man gör bara inte så, och de där träden var så hemskt hemskt fina också. ÅH


RSS 2.0