dj flippin seven

I fredags djade Filippa på Sommar & jag dansade till stängning med Dina Julia Matilda Nelly Rufus. Idag åker jag till Gotland så ni lär inte höra så mycket från mig förrän jag kommer hem måndag nästa vecka, puss!


om Elina fotografiska och att bo själv

Träffade Elina igår och gick på fotografiska och såg en otrolig utställning av Sally Mann. Det är så fint att vara en del i stan på sommaren, jag brukar aldrig vara det. Och det är så skönt att bo själv, min familj är på Gotland sen i lördags och jag har hela villan för mig själv. Kan vakna sent, äta frukost på altanen under äppelträdet & lyssna på radio hur mycket jag vill. Inte diska direkt och titta på The Wire på tvn som inte är upptagen, lämna grötkastrullen framme & bara ha saker i kylskåpet som jag vill ha och som ingen annan äter upp. Men på söndag åker jag tillbaka till Gotland i en vecka, det blir bra det med. Puss!


it could take me round the world

Igår förlorade jag min Baba Sonic-oskuld!! Det ägde, ölade först på Wollmars med Filippa Julia Matilda & Rufus och Filippa berättade om sitt jobb på en förskola & jag längtade lite efter Morgan men nu har det gått precis hälften! 

Baba var öldränkt golv, moshpit, gamla skåningar, skrika med till högstadieminnen & hålla hand när man dansade. När de stängde var det varmt & ljust ute & jag cyklade hem & var glad & lite pirrig. Snipp snapp slut

 


bilder jag glömt visa

Innan jag åkte till Gotland, i början av juli alltså, var jag hemma hos Helena & åt middag i hennes trädgård en kväll med henne Emma Frida Christina Denise och Elina. Det bjöds på dansuppvisning på gräsmattan också och det var förresten samma dag som jag pussat Morgan för sista gången på sex veckor.

Några dagar senare satt jag & Helena där i solen en hel eftermiddag, drack kaffe & pratade om allt vi inte hunnit den senaste tiden. Fint fint!


söndag & måndag

Igår var en konstig dag som blev bra. Var så obeskrivligt trött & förmådde mig bara att ligga på soffan och läsa och lyssna på norrmän på radion i några timmar efter frukost. Sen blev jag ledsen & grät i telefon med Morgan men sen blev jag pigg och tränade och sen blev jag ännu gladare för Sara kom hem till mig för att äta födelsedagsmiddagsrester och berätta om vad hon har haft för sig i Usa i tre veckor!

När Moa slutat jobba träffade vi henne och drack öl på Wollmars och pratade & kramades & berättade lite för privata historier & gud vad de är bra. 

Jag var glad & suddig på Mariatorget och missade nästan nattbussen hem. 

Idag åkte jag hem till min nästan-mormor och drack te i hennes kök och pratade i flera timmar om alla jobb hon haft och saker som hänt när hon var flygvärdinna och sånt. Är så glad att hon finns. Sen åt jag världens bästa lunch hemma bestående av grillad aubergine hummus kronärtskocka tabbouli & en halv avokado. Nu ska jag träna & sen träffa Dina. Puss! 


vaxholmsbåt artonårsmiddag svett & sommar

Åh jag hade en så himla himla himla bra artonårsdag igår , blev väckt & sjungen för  & fick ett lovat körkort och alla fem säsonger av The Wire. Mamma&pappa hade planerat att vi och min nästan-mormor skulle ta Vaxholmsbåten till Vaxholm för att äta lunch och jag som knappt varit i skärgården blev lite lyrisk. 

Båten tog en timma och det såg ut som på Skansen på hela ön. Här är min mammis. 

Sen åkte vi hem och lagade mängder av vegetarisk mat & mina finaste vänner kom för att fira & dricka vin & prata i mun på varandra & lyssna på Beyonce, så himla bra. 

Elina & Moa

Julia & Matilda

Matilda & Dina

Filippa

Moa & Elina nedanför

Sen dansade vi på Sommar i timmar tills mina benhinnor skrek och svettens anständighetsgräns var nådd. Hade så. himla. roligt. Skreksjöng till låtar man inte riktigt kan och dansade med påstridiga främlingar haha. Fina fina vänner. 

& i morse vaknade jag i Elinas fina rum! Och nu är jag myndig och allt. 

 

om att bli arton ungefär


Hur mitt senaste år sett ut på bild ungefär

Idag fyller jag arton och det känns inte så läskigt som jag trodde med tanke på min stundvis ohanterbara dödsångest och åldersskräck. Arton låter fint & lagom & som en ålder man alltid vill vara. Sjuttonårs-året har varit väldigt fint men frustrerande och hmm jag har säkert blivit massa mycket klokare & vettigare & kunnigare senaste året och så. Utmärkande har nog varit hur mycket tryggare jag blivit och hur mycket öl jag druckit och kanske har jag blivit mer självständig. Hm och så lär jag minnas hur mycket jag bråkat med pappa och sånt om när vänner gör slut. Äh slut med kletig nostalgi och visdomsord jag vet väl ganska lite egentligen men ÅH vad bra att vara arton. 


gotland

 

Nu är vi tillbaka i Enskede med fungerande  internet och ett halvfärdigt kök. Lite så här har det sett ut på Gotland, har plockat så mycket bär & kokat sylt, promenerat & sprungit mer än mina benhinnor klarar av (jag klarade att springa en mil med mamma!) och så har jag läst halva brott & straff som är dödsbra och lyssnat på dokumentärer medan jag målat fönster.

Jag älskar att vara där och förstår inte hur jag skulle klara mig utan bären & kvällssolen & bilresorna till Hemse & trädgårdslandet & middagarna i lusthuset & äppelträden & kvällscykelturer för att plocka blommor i vägrenen. Bävar inför tanken på vem som ska få ta över huset av mig & min syster. Och i morgon fyller jag arton!!


en uppdatering

Hej jag är på Gotland sen i tisdags och planerar att stanna en vecka. Här promenerar jag, målar om fönster, äter smultron & rödbetor, tränar, rensar ogräs i morotslandet, läser brott & straff & lyssnar på mängder av P1&P3 dokumentär. Det är skönt att vara ensam fast det är ett skämt att umgås med min familj, varenda mening blir till ett bråk/klagomål/tjat/ifrågasättande och jag & pappa tar varenda mili-tillfälle att vara arga och skrika på varandra. Åh gud. Längtar efter Morgan på kvällarna fast det är lättare att vara ensam här än i stan, i stort är det mest skönt att få en vecka för sig själv.
blogg.se krånglar och jag kan inte ladda upp bilder, därför har det varit lite tyst här (samt att internet på Gotland är som det är). Så ni får se bilder från hemma hos Helena & så när jag kommit hem. Hoppas ni har det bra, nu ska jag lägga mig och läsa och somna tidigt medan kattungen biter i mina tår & gör kullerbyttor i sängen.

stay with him if you can but be prepared to bleed

Lyssnar på independent woman men saknar honom så förbannat mycket. Saknar att ha någon att cykla hem till att åka tunnelbana på natten med att spendera sin första lediga sommardag med. Är så jävla osjälvständig och vag i kanten

tisdag och onsdag

 

Lite så här såg min tisdag ut. Jag jobbade och tränade och lagade mat på St.Paulsgatan med Morgan Filippa Kalle och Mimmi. Vi åt på balkongen, drack flasköl och pratade om framtidsjobb och Berklee och sånt ni vet. Så bra att vi i alla fall en gång kunde balkonghänga som förra året, trots att hela gänget inte var samlat nu. 

 

Eftersom Morgan kommer vara borta på min födelsedag så fick jag min födelsedagspresent i förväg och ÅH han hade köpt världens världens finaste jordglob till mig! Den är verkligen perfekt gammal & gulnad & jag ser fram emot alla timmar vi kommer ligga framför den och säga jaha jag visste inte att det landet låg där. ÅH bästa jag fått kanske. 

I onsdags jobbade vi och jag tränade och sen åt vi middag med hans familj & mormor och han började packa och vi tvättade och somnade för sista gången på sex veckor bredvid varandra. Ungefär så har det varit, nu ska jag träffa Filippa & Matilda. Puss

 

andra halvan av juni

En av mina första sommarlovsdagar spelade jag backgammon på Kaffe med Morgan Milton och Gabriel. Bra eftermiddagssyssla. 

Vårt kök hemma byggs om, väldigt mycket mot min vilja, och just nu är det kaotiskt stökigt. Men innan de hann riva ut allt inklusive golv så kokade vi kronärtskockor, nu skulle det vara omöjligt med den kokplatta hela familjen delar på. Kul är det, men jag bor ju mest hos Morgan. 

En kväll var jag i Vitan med Sara Benjamin Carl och Adam och sen drack vi öl på Snotty. 

 

Jag åkte till Österlen över helgen till min brors bröllop, det hamnade inte på bild men här är en bild på mig med rufsig lugg hehe. 

'

Vi började jobba och våra dagar går ut på att skriva in information om lärare och skolor i datorn, lyssna på verkligen timtal av Filosofiska Rummet, ta puss-pauser så ofta vi kan, sno frukt, äta lunch tillsammans och vara trötta på pendeln varje morgon. 

Hämtade mina skor på posten och promenerade bland pioner.

 

Firade midsommar på landet med fina vänner, spelade kubb & maffia, fick solsting och lekte galenpanna och blev lite för fulla lite för tidigt på dagen.   

Drack te med Sara och Benjamin en halv natt ungefär. 

Hängde ännu mer med pojken min, måste passa på innan han åker ju. 

 

Överraskningsfirade Filippa med vegan-tårta, bästisar, longboard, öl och Euphoria. Vad snygga vänner jag har förresten. 

Tomt på Skanstull när jag cyklade hem från ännu ett Vitan-häng + öl på Habibi med Sara och hennes vänner.

 

Pappa hade en gullig bild på mig på sitt skrivbord. 

Filippa fyllde år på riktigt och vi drack öl och var på Kulturhusets tak. 

Hade världens finaste dag i lördags med Morgan, frukost på balkongen och dödsfin middag på Tabbouli. 

Och igår var det förvisso juli men jag Morgan Guido & Milton åt middag på balkongen, kollade på fotbollsfinalen och gick en sväng förbi Montelius. Snipp snapp slut så var juni slut!

 

as constant as a northen star

Kanske det bästa som finns är att äta frukost på balkongen på St.Paulsgatan med Morgan och ligga i hans knä och lyssna på när han läser högt ur DN världen och googlar på portugisiska namn och tänk om vi skulle flytta dit och kunna äta aprikoser året om!

Sen igår på kvällen så hade vi bestämt att vi skulle äta på Tabbouli för att snart åker han och då ska man göra fina saker innan som man kan tänka på när man längtar. Det var kanske det godaste jag ätit, vi fick in sexton (!) smårätter och allt var så sinnessjukt gott. Hummus paprikaröra vinbladsrullar aubergineröra falafel kronärtskocka osv osv. Åh och vi fick sitta ute under träden och när vi gick hem till honom så regnade det och han är min bästa. 


RSS 2.0