mannen som planterade träd

Det är en så konstigt känsla att hitta bilder på en farfar man aldrig kände. Och det känns så meningslöst att längta sig fördärvad efter en farmor som jag aldrig kommer träffa igen.

ungefär vad jag ägnat mig åt idag


världens undergång sista delen

(Bästa scenerna i hela serien, när de ryska arméerna från norr och söder 1942 möts i Kalatj-na-Donu och kramas.)

Och grattis på födelsedagen Filippa!


sånt ni antagligen redan sett förut

Fina bilder jag inte minns var jag tagit dem ifrån.


sjukt mycket tomater

De senaste dagarna har jag mest legat på gräsmattan och läst DN världen, cyklat (1.8 mil idag hehe), svettats, tittat på svtplay, lyssnat på "sjukt mycket tomtater" i P1 (lyssna och googla dumpstra och frigan!), börjat odla alfalfagroddar i skafferiet och gjort hasselnötsmjölk. Idag hälsade jag på min storasyster och busade med hennes fina barn. Sen var jag hos Morgan och när jag gick blåste han slängkyssar på mig ner från hans sovrum. Åh varje cykeltramp därifrån tar emot så mycket.


naturhistoriska riksmuseet


half animal half manNär vi hängde med Raman och hans kompisar!

 

Fina fina vännerna och fina fina kvällen/natten/morgonen. Så bra.

 

Igår hängde äntligen jag Ville Sonja och Morgan efter ett års väntan och längtan. Spelade backgammon, lyssnade på gammaljazz, satt på balkongen och var nöjda.

 

 

Monteliushäng så klart. När vi promenerade hem stötte vi in i Raman!!!! Hahahahah åh, snällaste killen. Det var den fina helgen men nu är jag så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Hoppas på svar från blodprovet snart, jag vill inte behöva oroa mig och inbilla (konstigt ord? Vadå billa?) mig att jag har hundra olika sjukdomar. Det är säkert ingen fara. Snart kommer bilder från Naturhistoriska museet!


"du ser ut som en sexig lärare"

Midsommar blev så hemskt bra med cyklande på söder, häng på takbalkong, kryp under bord och backgammon på natten. Halv fyra träffade jag och Morgan Filippa och Sonja för att se solen gå upp vid montelius och där träffade vi de bästa killarna någonsin som dansade (Raman dansar tango), ville sälja sina kompisar till oss, trodde att jag Morgan och Sonja var tillsammans och kallade Filippa latino. Jag har aldrig varit i en så folktom stad förut och det finns inget bättre än att cykla på tomma gator (cykla måste vara det mest frekvent använda ord på den här bloggen. Efter Morgan, himla och fint hahaha). Nu ska jag kasta mig upp på cykeln och trampa hem till Morgan och spela sällskapsspel. PUSS

(Förresten, jag blir så ledsen: http://www.dn.se/blogg/epstein/2011/06/24/oersattliga-piltrad-pa-norr-malarstrand-doende-pga-sabotage/ )


gangsta

 

Klara och Wilma.

 

Thug <3

 

:PppPpPP

 

Sonja och Filippa.


Matilda

 

Kalle Kallelito och Mogge Moggelito

 


refugees run the seas 'cause we own our own boats

Julia, Filippa, Morgan, Dina och jag spelade spel hemma hos mig igår, tittade på högstadiebilder och längtade tillbaka till slappheten, gängen, skolgårdshängen, konsertkvällarna och Lasse. Fina fina ni. Nu hoppas jag på att ikväll få träffa Sonja och förresten bestämde jag nyss att jag vill till Hultsfred! Det blir roligt. Snart kommer bilder från gansta-festen i april och de bästa bilderna från tre år på Eriksdal.


she makes a man want to speak spanish

Åååh det är så fint att jag har rådjur i trädgården som mest ser ut som en regnskog och jag lyssnar på shakira på spanska och blir så glad när jag förstår nya saker och jag önskar lite att jag var spansk eller i alla fall bodde i latinamerika om det bara inte vore så farligt och jag får akta mig för att den här bloggen inte bara blir en samling instagram-bilder på mina salladsluncher (jag hittade sparris i kylen!! Och det blev ganska många fler hummus-mackor än den som syns på bilden hehehe) Snart kastar jag mig upp på cykeln för att träffa Morgan och ååh den femte delen av världens undergång är den bästa, när amerikanarna kommer med trupper till Marocko och Italienarna störtar Mussolini och ryssarna vinner i Stalingrad, finns inget bättre att spinna till!


fortsättning hår!!

I nian tyckte jag fortfarande att egobilder i speglen var helt ok. Brunt illa tilltygat hår. Fattar fortfarande inte rufsigheten.

 

Kanske blev lite mörkt ok jag håller med. Vilken bild, oj.

 

Rosett! (Ganska fult ord egentligen, rosett...)

 

Hahaha åh den här bilden är så bra. Klockan var fyra på morgonen och jag ser ut som en femåring och vi hade just promenerat hem från en orientalisk fest.

 

Klassresa och lagom längd!

 

Första dagen på södra, om jag var nervös? Nejdå... Rakluggen hade blivit någon slags långt flaxande snedlugg. Varför bjuder jag på mig så mycket? Ser ju ut som en gris på bilden hahaha åh.

 

Vågigheten... Vart tog den vägen? Fast jag har läst att man får rakare hår av stress, värt.

 

Januari.

 

 

Nu har jag raklugg (som hur ofta jag än klipper den krockar med glasögonen) med tillhörande långa platta hundöron (tänker afghanhund fast med raklugg) vilket känns så himla trist.


if you ever need selfvalidation just meet me in the alley by the railway station


Sen vi hördes sist har jag tagit blodprov helt själv trots att blod inte är min bästa grej riktigt, spelat ännu mer backgammon på string med Morgan, bevittnat skyfall (fint ord ju!), cyklat fram och tillbaka mellan Enskede och Hammarby Sjöstad och tittat på så himla bra grejer på svtplay, typ Hitlers hemliga anläggningar, Världens undergång och Vetenskapens värld om miljön. Hahahaha åh...

 

Idag gick jag upp redan klockan åtta, så himla värt. Fast regnet förstör planerna om picknick i Hagaparken, det får bli någon annan dag. Jag är på ett så himla rensa skrivbordet och garderoben och förådethumör så det får väl bli dagens projekt efter att träna. Och där gick gränsen för hur ocool man får vara i ett och samma blogginlägg.


dessie makes you dizzy BAM

Jag saknar inte skollunchen så himla mycket. Gjorde bästa grejen idag, mixade soltorkadetomater och mandlar mmmm.


backgammon


Jag slår rekord i apati (apatiskhet?) men lyckades i alla fall släpa mig in till string vid halv sex för att på nytt lära mig spela backgammon med pojken. Jag borde framkalla mina analoga foton men har inte råd eller kraft att gå till kocksgatan så istället sätter jag upp nya bokhyllor och cyklar en sväng i förorten. I morgon ska jag ta blodprov för att se om jag har brist på något som skulle kunna vara anledningen till min apati och förbluffande kraftlöshet, men antagligen beror tröttheten mer på de senaste nio månadernas konstanta stress.

 


-

Igår tittade jag på världens undergång (får aldrig nog), tackade jag nej till jobbet, spelade monopol med Ville och Morgan och gosade med kattungen som sen väckte oss tre gånger under natten. Och jag var obehagligt nära att bevittna ett slagsmål i lördags, för att sedan promenera hem över skanstullsbron med Filippa.


hår 2008 och 2009!!!

På sommaren är det meningen att man ska göra saker som att titta igenom jättegamla bilder på datorn och bli lite nostalgisk. Alla egobilder gjorde mig otroligt sugen på att göra en sammanställning i foton över mitt hår, mycket mer spännande eller viktigt än så kan det ju inte bli!

I sexan hade jag någon slags icke-frisyr med försiktig snelugg i en tråkig icke-färg, men jag posade inte mindre för det.

 

I sjuan hände det grejer. Samtidigt som jag gjorde den stora upptäckten av café string lät jag frisören klippa upp mitt hår så jag såg ut som... en igelkott från åttiotalet? Jag tyckte att det var lite fräckt och längtade efter att kunna göra en panda.

 

Det blev rufsigare och rufsigare och utsatt för hårspraysövergrepp. Förstår inte riktigt vad jag tänkte med det jättelånga håret som var kvar. Får mig att tänka på en viking...

 

Ett försök till panda! Klistermärksstjärnor och rosett var grejen. Enormt tråkig hårfärg hade jag.

 

Haha åh den här bilden är så ful-fin. Armbanden, naglarna med stjärnor, stjärnor under ögonen, polarn och pyret-tröjan, läppstiftet.

 

Det här var början av åttan och efter sommaren hade jag ju fin hårfärg! Den skulle jag inte banga på idag tror jag, hmm...

 

Roligt att jag var sötare då än nu.

 

Sen tröttnade jag på det och på våren i åttan blev håret istället gult.

 

för att sen bli vitare och fluffigare. Ganska fint faktiskt!

 

Åh egobilder i badrummet är verkligen något alldeles extra. Hur kunde jag ha så rufsigt hår? Nu ligger det platt och livlöst (förvisso glansigt) som långa hundöron och vill inte alls sammarbeta.

 

 

I början av nian var det verkligen väldigt vitt. Önskar lite jag orkade ha det igen.

 

Men det tröttnade man ju också på och istället försökte jag i november febrilt färga det brunt vilket till en början bara var gröngrått. Men skam den som ger sig! Av pappa fick jag kommentaren "var det inte bättre blont..." FORTSÄTTNING FÖLJER!!!


en glömd klocka

Fina saker är

- att Morgan glömde sin klocka hos mig och den luktar som hans parfym och låter som ett trollsländshjärta. Det finns inget bättre att än ligga och lyssna på den.

- att jag måste spänna klockan på innersta hålet när jag har på mig den, medan Morgan brukar ha den flera hål större.

- de fem stringhyllorna från femtiotalet mamma sa att vi hade på vinden.

- att städa på skrivbordet.

 

- den fantastiska jackan jag hittade i förrådet som mormor har sytt. Den måste mina framtida barn ha, måste måste måste. (Längst till vänster på bilden kan man också ana min favoritteckninge, ritad av Morgan.)

- att glömma vilken veckodag det är.

- att ha lärt känna Paris ganska bra ändå.

- mina betyg som är väldigt glad över.

 

(bild från extremt högt och otroligt nära av jonathan safran foer)

- bestämma sig för att måla om rummet från den äckliga spygröna färg jag tyckte var så fin i femman.

- vara modig och göra läskiga saker (fast jobbet går nästan över gränsen, jag får ont i magen av att tänka på det)

- kunna gå ut i trädgården och plocka rabarber.

- söta finskor på flyget.

- instagram.

 


dreams get blurred


Paris var fint men det var påfrestande att vara konstant med min familj. Lite skönt att vara hemma i alla fall. Nu lyssnar jag på tough alliance, shakira, bye bye bicycle och försöker komma på ett sätt att fly från jobbet som börjar i morgon. Jag kommer inte ens ha timlön så det kan sluta med att jag står där efter tre veckor med sex hundra spänn. Äh jag ska klara det så jag kan åka till både köpenhamn, paris och way out west.


för fönsterbläck är ett ganska fult ord

Det här måste vara en av mina bästa bilder någonsin, jag älskar Morgans skjorta och att mitt hår sticker upp och att man kan se fjunet på mina armar och det var en så fin dag. Man ser nästan inte att den är över ett år gammal.

Imorgon åker jag till Paris och den här sommaren kanske inte blir så tokig ändå, trots att jag skulle vilja vara hemma mer nu i juni. Det är så skönt att saker börjat bli lite tryggare, man vet mer vilka man har och vilka som inte är värda ens tid.

Efter Paris ska jag jobba tre veckor på ett företag vid Stureplan som ägnar sig åt investeringsrådgivning, ungefär så långt ifrån min vanliga intressen man kan komma men jag tjänar i alla fall pengar trots att jag helst vill spotta på alla där.

Ha det bra här hemma i finaste finaste Stockholm!


tre junikvällar


I torsdags var det hejdåpicknick i Hagaparken för Olivia ska åka till London i ett år! Tänk vad roligt, men samtidigt läskigt. Agnes och Hanna på bilden, fotade nästan inget alls mer.

 

På fredagen var jag och Morgan inbjudna till Helena för att grilla i hennes trädgård med henne, Johan, Emma och Denise. Vi njöt av sommaren, plågades av myggor och letade framtida mördare i skolkatalogen. Himla fint. Bilden är från torsdagen.

 

Och igår åkte jag, pojkvännen min, Filippa, Dina och hennes Kalle till bästaste Hagaparken. Vi längtade lite efter Eriksdals, himlade med ögonen när grabbarna bara pratade musik och hade springtävling.

 

Fina Dina

 

Filippa "det femte hjulet" Neves. Neej skoja fini <3

 

När vi tröttnade på myggorna åkte vi tillbaka till staden och snackade i kök, fin fin kväll!

Nu ska jag på läskig jobbintervju med praktiskt prov i fyra timmar (!!!) och imorgon åker jag till Paris med familjen min!

 

 


brighton 2010

Förra sommaren var jag och Morgan på tre veckors språkresa i Brighton på Englands södra kust. Nu när jag tänker tillbaka på det var det så himla roligt, men just då kändes det inte så kul med en familj som inte gav mig mat, tre timmars bussresa om dagen och jobbiga ledare.

 

Mitt helt otroliga rum.

 

Stranden och piren.

 

Det stående skämtet 1

 

Det stående skämtet 2

 

Vi hängde på kullar.

 

Vi hängde på stranden.

 

Vi åkte så väldigt mycket buss varje dag.

 

Men det var den bästa utsikten över kullar och havet.

Vi lärde känna norskor.

 

Det bästa kvällen. Förstår nu i efterhand inte att vi inte var räddare. Vi promenerade från en förort till Brighton in till staden mellan tolv och tre eller var det var, men det var inte på något sätt läskigt då.


 

Och så lyckades jag och Morgan hänga med Ville när vi var på dagsutflykt till London. Det är bara fyra dagar kvar tills ville är hemma förresten!

 


april och maj genom telefonen

Finaste barnvaktsbarnen.

Åh Paris, så himla himla fint var det.

 

Guido och Morris.

 

Häng i vitan.

 

 

 

 

 

Basket med Guido, Morgan och Kalle.

 

Fina Helena.an applii pliis

Den här veckan har jag tittat på världens undergång på svtplay (världens bästa program, bilderna är därifrån), hängt på Mariatorget med vänner, druckit juice, försökt cykla i alldeles för snäv kjol och läst de sista kapitlena i min franskabok.

 


Jag har mer eller mindre bott i Morgans fina kök och idag har vi ätit vattenmelon och suttit på balkongen och planerat hur våran framtida balkong ska se ut och vad vi ska odla där.

Och igår var jag på fotografiska med Morgan och Filippa och tittade på multiexponerade skyskrapor. Nu ska jag nog springa iväg till hagaparken för att säga hejdå till Olivia som flyttar till London!tre tvärbanehändelser

 

Morgan 2009 hoho

 

- I söndags åkte jag hem efter att ha tränat och en man med cykel kliver på vid Valla torg. Föraren säger i högtalaren att han inte får ha med cykeln och att han måste gå av, varpå mannen med cykeln skriker "KEDJAN HAR LOSSNAT OCH MIN HÖGGRAVIDA FLICKVÄN LIGGER OCH GRÅTER FÖR ATT HON HAR SÅDANA VÄRKAR. LÅT MIG ÅKA TILL HENNE" men föraren står på sig trots att många runt om i vagnen mumlar att låt honom stanna! och ha lite medlidande!

 

- För en vecka sen stod jag och läste på tväbanan när jag hör konduktören fråga flickan bredvid mig "are you from Nigeria?". Hon svarade att jo det var hon och han blev så himla glad och sa att det var han också. Men att han inte visste vem hennes pappa var gjorde honom besviken, "I should know who he is!" sa han om och om igen. Sen pratade de länge om Nigeria och Sverige. Lite fint.

 

- Jag blir så glad när jag ser stora, starka, farliga killar i tjugoårsåldern iklädda tajta linnen, halsband med djurtänder och tatueringar sitta och läser böcker som Mästaren och Margarita eller något av Strindberg. Speciellt när killarna har en arg hund som ligger och dreglar bredvid.


gotland

Gotland var att sova på obekväma luftmadrasser med Morgan, pioner, rabarber, världens gulligaste kattunge Semlan, mataffärer som stänger fyra, Waltz for Debby, cykla till stranden, Esperanza Spalding och rensa morotslandet. Bara man inte stannar så länge är det fint att vara där och kunna försöka ta det lugnt, lägga ifrån mig spanskaboken i alla fall ett tag och anstränga mig för att släppa alla krav så jag inte kvävs av allt jag måste göra.

På måndag åker jag till Paris och jag har ingen aning om vad jag gör mer i sommar. Ett prov i hur mycket jag kan släppa kontrollen antar jag.


selma


seapony

På torsdagen var det bestämt att vi skulle ha picknick med förra klassen, och trots att bara hälften av oss dök upp var det himla fint.


Jag hade mina nya skor som är dödsbra. Vill aldrig ta av dem.


På fredagen vaknade jag, Lotta, Filippa och Morgan efter att ha sovit hos honom. Vi tittade på kattfilmer till frukosten och på kvällen tog jag och Morgan bussen och båten till Gotland. Nu sitter jag och pussar våran nya kattunge Semlan.


instagram januari februari mars


vad jag gjort de första dagarna i veckan

Jag har knappt varit hemma den senaste veckan, men det här är vad jag gjort.

Hängt på Drop coffee med Morgan och smyglyssnat på spanjorer.


Hängt ännu mer utanför Södra och hemma hos pojken.

 

 

I onsdags hängde ett fint gäng på Morgans balkong och rökte vattenpipa, lekte maffia, spelade alias till klockan fyra och var glada för att det var första sommarnatten.


RSS 2.0