bromance, lera, femkronorsringar och tälthäng

Emmaboda var så hemskt bra, så himla roligt och jag åkte hem med så mycket lycka inbäddad i mig. Och vi hade klagat vilket väder det än var. Lovar att lägga upp fler bilder när jag får tillbaka min vanliga dator. Promenerade på kvällen hemma i finaste förorten som luktar av nästa klara äpplen, grus och målarfärg och lät tystnaden skvala i öronen som är rätt så grusiga efter dygnet-runt-musik i flera dygn. Åh sommar är det bästa.


hon som jag fått mitt mellannamn efter

Idag vid middagen pratade vi om Madicken och Emil i Lönneberga och jag måste titta på de filmerna när jag kommer hem till stan, de ligger mig till och med närmare hjärtat än Pelle Svanslös. Fast inte närmare än Pelle Svanslös-böckerna, inget slår dem. Förutom kanske bröderna Lejonhjärta. Nej inte ens det. Fast Mamma Mu-kassettbanden skulle jag dö för. Åh jag saknar farmor och hennes skakiga händer och trygga röst och hennes soffasäng och lite kvava luft och jultomtar på tvn och lädersoffa och krukväxter som tog över vardagsrummet och hennes bokhylla och kiwin på frukostmackorna och mattan som var upphängd på väggen och promenaden till coop med hennes rullator och tulpanerna i rabatten. Jag saknar henne och jag saknar henne och jag saknar henne och lukten av smaklösa tuggummin och snäll tvål från landstinget.


let go

I söndags var jag glad att det finns kompisar på ön. Var på föräldramiddag med Arvid Rufus Morgan och Fanny. Vi promenerade till stranden, några nattbabade, jag hörde opassande viskningar om barnidoler, spelade backgammon i mörkret, sov i ett tält i trädgåden och morgonen därpå var det tyst minut. Så fint. Nu har jag packat klart, är inte stressad längre och ska träna, tvätta fönster och sånt. Pussar


emmaboda

Åker till Emmaboda imorgon! Är hemskt taggad på allt förutom regnet. Bilderna är från förra året, det var en... omtumlande festival haha.


gapminder.org

Jag kan sitta hur länge som helst och titta på statistik på gapminder från olika länder och jag vill veta allt och Hans Rosling måste vara den man jag beundrar mest. Titta in där för guds skull, eller på openaid.se


vad som händer på gotland

Igår var det bydag här i byn jag bor i, köpte torkade äppelskivor och såg hur de förberedde det helgrillade lammet. Vågade inte vara med och spela pärk eller kasta stock eller brottas på gräset, kände att jag klarade mig utan det.


a lack of real spice in your life


-

Läste precis vad som hänt i Norge i dag, både i Oslo och på ungdomslägret och jag mår så illa. Fina fina norskor och norrmän jag tänker på er.


this town has dragged you down



Han är en karlakarl.

 

(Så himla ambitiös som laddar upp bilder trots att jag är mitt på en åker med långsamt internet. Bara bilder på Morgan inser jag också haha.)

Somnade på födelsedagskvällen på loftet mellan Morgan och Selma och med åska utanför fönstret. Ville helst bara ligga kvar i flera timmar och inte alls sova. Annars sågar vi grenar, klättrar i träd, sover på bäddsoffor, förbannar flugorna, pratar om att bli arborist, lagar mat på trappen, spelar backgammon, leker burken på natten och bestämmer att vi nästa sommar måste åka på tågluff i sydeuropa, måste måste måste.

Igår gick strömmen för det åskade så fruktansvärt mycket och jag ramlade på cykeln lite tidigare på dagen och nu har jag ett stort blåmärke på låret och onda handleder men jag hade ändå väldig tur och är välbehållen. Jag mår så himla bra här.


ask me why and i'll spit in your eye

Är på Gotland för att fira min födelsedag (en och en halv timma kvar!) Sjutton känns som rnen bra ålder, teenage och bra. Verkligen, jag är jättepepp, tror allt tillvaron kommer vara mindre osäker, roligare och åh så pepp!! Det är en konst att blogga från mobilen, det här inlägget har tagit en halvtimma hehe. Puss finosar! (Förresten ska det stå "att tillvaron" men jag orkar inte ändra för då måste jag sudda allt efter hehehe)

unruly boys who will not grow up must be taken in hand

Diskat till mina händer skrumpnat, fikat med fin-Amalia, cyklat, pussat pojken som har fått mina knän att vika sig i mer än två år, packat och pratat med Sonja och Filippa som äntligen är hemma har jag gjort idag. Ibland känns allt så himla fint bara och jag tänker klara allt (och det kommer fler hultsfredsfestivaler att gå på fast det just nu känns lite synd).


send me the pillow, the one that you dream on

Spela galenpanna med Elina Emma och Mogge.


copacabana

Drog till copacabana med Baba.


by rights you should be bludgeoned in your bed

Fina saker med att vara i stan är att man kan vara med Matilda och Julia. Nu ska jag cykla till stan och fika med Baba och spana efter killen hon såg på Hornstull i maj, håll tummarna!


forever utd.

(Morgan tolv år. Min bästa bild alla gånger)

Finaste namnen är

Vera

Malin

Moa

Hanna

Matilda

Astrid

Alice

Pelle

Hugo

Emil

Nils

Frans

Morgan (serri menar det)

Mats

Mattias

Alfred

Melker

Harald

Måns

Arvid (kanske det bästa av alla ja)

Hjalmar


i would hate anything to happen to her

Morgan är på jobbet och jag längtar så mycket så mycket efter honom. Det börjar bli lite ensamt att vara själv i hans lägenhet hela tiden (fast mysigt att gå och lukta på kläderna i hans garderob och klappa på gitarrerna). Idag ska jag faktiskt göra någonting, cykla till stan, leta kläder, sitta i en park och läsa eller vad som helst. Åh jag är så öronbedövande kär, han är så klok. Det finaste är när han pussar mig hejdå på morgonen klockan sex när han åker till jobbet och jag vaknar och förstår ingenting och allt ser helt grumligt ut.


i travelled to a mystical time zone

Ååh jag är så kär i Selma, hon la sig som en halsduk på mig när jag satt och läste. Kattungar är det gosigaste.

 

Sen upptäckte jag skillnaden mellan färgen på min lugg om hårtopparna. Kul! Har enormt svårt att bestämma mig om jag ska ha min naturliga blonda hårfärg igen eller stay brunett. Hmm. Jag pratade med min familj om det och pappa (vars reaktion när jag färgade brunt var "det var väl bättre blont...") sa  "vill du ha ett tips från coachern?" Sen när blev pappa min hårcoach? Han har självinsikten.


bigmouth strikes again

Är hemma i staden för en vecka och det är skönt att slippa alla insekter, långsamt internet och så men jag åker tillbaka redan på söndag. Någon Hultsfredfestival blir det inte för mig, så kan det gå. Eftersom de flesta vännerna är bortresta och pojken jobbar från sju till fyra vet jag inte riktigt vad jag gör här heller, men det löser sig. Har idag legat halva dagen i Morgans tomma lägenhet och läst Populärmusik från Vittula som jag hittade i hans mammas bokhylla. Förvånansvärt bra, vet inte varför jag var tveksam innan. På Gotland läste jag ut Igelkottens elegans och var inte överentusiastisk.

(Hade 61 blogginlägg att läsa på bloglovin nu när jag kom hem, det var kul)

(Bilderna är redigerade i toycamera, världens bästa program! Googla!)

(Mina läsarsiffror är roliga nu)


ni trodde ni slapp undan


Lovar att det var de sista bilderna från världens bästa serie världens undergång. Nu har till och med jag tröttnat på att lägga upp bilder i litet format och dålig kvalité. Puss


juni genom telefonen

Gotland med Mogge

Juni har varit sallader, häng på Mogges balkong med fina högstadievänner, Shakira, backgammon, extrem trötthet, världens undergång, Paris, sommarvärme, skyfall, midsommarfirande, trädgårdshäng och Villes återkomst. Hemskt fin månad helt enkelt.


en ö

Gotland är absurda mängder bär, kvällsljus, fuktig luft, böcker, kalle anka från sextiotalet som lästs så många gånger att de faller isär, rensa i morotslandet i timtal, lyssna på radio, långsamt internet, längtan efter telefonsamtal, gungande åkrar och enslighet. (Längtar redan hem speciellt eftersom de på cafét jag skulle jobba på har sagt att det i princip inte finns något att göra och jag får nog inte jobba den här veckan, hur dumt som helst.)

Eftersom det tar ungefär tjugo minuter att ladda upp en bild är bloggen nog ingenting jag kommer lägga så mycket tid på när jag är på ön.

Jag ska vara här fram till den fjortonde då det är Hultsfred och sen åker jag tillbaka och är här fram till Emmaboda! Efter Emmaboda vet jag inte vad jag gör, förhoppningsvis är jag hemma i stan.


första doppet, tupplur och packning

De senaste dagarna har jag hängt med den här pojken när han inte har jobbat på bilplåtstillverkningen. Vi har cyklat, suttit på nytorget, gått i affärer och varit glada att det är sommar. Och annars har jag mest legat på min gräsmatta, ätit frukt, läst och lyssnat på sommarpratare.

Igår fikade jag med fina Helena som äntligen är hemma från Italien. Bilden (hahaha) får representera hur jag Sonja och Morgan på kvällen lyssnade på give me the night och hängde i sjöstan. Och idag har jag badat för första gången i år! Med Morgan i Sickla, så väldigt varmt och så väldigt skönt. Nu ska jag packa klart inför Gotland som jag åker till i morgon, det ska bli ganska skönt faktiskt.


RSS 2.0